Četvrti put u manje od godinu dana upravljao vozilom pod utjecajem alkohola

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/promet.jpg
Foto: ilustracija

Split: Četvrti put u manje od godinu dana upravljao vozilom pod utjecajem alkohola
 
Policijski službenici su dana 25. kolovoza oko 4 sata na području Splita zaustavili vozilo kojim je upravljao 48-godišnjak. Utvrđeno je da upravlja vozilom, iako je u krvi imao alkohola u iznosu od 1,19 g/kg u litri izdahnutog zraka, a odbio se podvrgnuti testiranju prisutnosti droge u organizmu, također kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Obzirom da je utvrđeno da je isti u manje od godinu dana četiri puta sankcioniran zbog vožnje pod utjecajem alkohola isti je uhićen i zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a potom odveden na općinski prekršajni sud. Traženo je zadržavanje zbog postojanja sumnje u ponavljanje prekršaja i izricanje kazne zatvora. Nakon dovođenja na sud pušten, a predmet stavljen u redovan postupak.
 
PU SD: Mlađi maloljetnik upravljao osobnim vozilom
 
Dana 26. kolovoza oko 19 sati zaprimljena je dojava građana kako su dvojica maloljetnika upravljala osobnim vozilom. Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je osobnim vozilom upravljao mlađi maloljetnik dok se s njim u vozilu nalazio njegov vršnjak. Također je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno kako su isti bez znanja člana obitelji uzeli osobno vozilo kojem je isteklo važenje prometne dozvole. O događaju su upoznati roditelji maloljetnika. Protiv maloljetnika slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom općinskom prekršajnom sudu.
 
Tugare: Vozač predao policijskim službenicima hašiš, a odbio se testirati na droge
 
Dana 25. kolovoza oko 19.30 sati u Tugarama policijski službenici zaustavili su vozilo kojim je upravljao 38-godišnjak, koji je policijskim službenicima predao paketić u kojem se nalazila manja količina hašiša, a odbio se podvrgnuti testiranju prisutnosti droge u organizmu.Isti je isključen iz prometa te slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom općinskom prekršajnom sudu.

Stranica