Budi zakon-postani policajac/policajka

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/Naslovana Postani policajac copy.jpg

Pozivamo srednjoškolce da nam se pridruže, a predstavnike medija da poprate navedeni događaj

Foto: ilustracija

Policijska škola "Josip Jović" provodi školovanje za zanimanje policajac/policajka preko Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i kroz program srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole. 
 
Objavljen je natječaj za upis 500 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka na stranici Ministarstva unutarnjih poslova.
Također, objavljen je natječaj za upis 170 učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“ na stranici Ministarstva unutarnjih poslova. 
 
U petak. 19. travnja 2024.godine u vremenu od 13 do 15 sati  u kompleksu srednjih škola u atriju na adresi Matice Hrvatske 11 u Splitu, u cilju prezentacije zanimanja policajac, policijski službenici će srednjoškolcima prezentirati dio opreme i tehnike kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Također, policijski službenici će nazočne upoznati koji su uvjeti za upis, što učenici dobivaju i koja su im prava i obveze. Zainteresirani učenici biti će u mogućnosti dobiti odgovore na eventualna pitanja o obrazovanju, ali i općenito o policiji kao zanimanju.
 
Pozivamo srednjoškolce da nam se pridruže, a predstavnike medija da poprate navedeni događaj. Izjave za medije previđene su na samom početku događaja u 13 sati. Za izjave će biti dostupan Jasmin Hasukić, policijski službenik za prevenciju u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Stranica