Budi zakon- postani policajac/policajka u Splitu

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Budi zakon/budi zakon split.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U prostoru splitskih srednjih škola održana prezentacija zanimanja policajac

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

U cilju informiranja mladih  vezano uz  uvjete za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka danas je u atriju četiri srednje škole (Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju, III. gimnazije, Prirodoslovna škola Split, Graditeljsko-geodetska tehnička škola Split, upriličena je prezentacija u sklopu promocije aktivnosti Budi zakon-postani policajac/policajka.

U atriju je prezentiran jedan dio opreme i tehnike koju policija koristi u svakodnevnom radu, te su se srednjoškolci mogli upoznati s radom policije, razgledati opremu, postavljati pitanja i pogledati koje uvjete trebaju zadovoljiti za zanimanje policajca. Prezentiram im je i način rada sa službenim psom koji je kao i uvijek privukao veliku pozornost posjetitelja, a u dvorištu su mogli razgledati mobilno vozilo Službe za očevide i kriminalističku tehniku.
 
Nakon razgledavanja opreme i pokazne vježbe sa službenim psom, veliki dio njih se zadržao u razgovoru s policijskim službenicama i službenicima kako bi se informirali o uvjetima potrebnim za obavljanje policijskog posla, te načinima rada.
 
Ovo je jedna od aktivnosti koju ćemo provesti u sklopu kampanje „Budi zakon“ kako bi građanima i zainteresiranim kandidatima približili rad policije, te možda ih potaknemo na donošenje odluke da policiju izaberu za svoj životni poziv.
 
Podsjećamo da Policijska škola "Josip Jović" provodi školovanje za zanimanje policajac/policajka preko Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i kroz program srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole. 
 
Objavljen je natječaj za upis 500 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka na stranici Ministarstva unutarnjih poslova. Rok za podnošenje prijava na natječaj je od 08.4.2024. do 23.8.2024.

Također, objavljen je natječaj za upis 170 učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“ na stranici Ministarstva unutarnjih poslova.  Natječaj je otvoren od 8. travnja 2024. do 1. kolovoza 2024. godine.
 
 
 

Stranica