Brač: u vrtić je stigao barba policajac

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/brac.jpg
  • Slika
  • Slika

Razgovaralo se o sigurnosti u prometu i svemu što je djecu zanimalo o radu policije

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Danas, 23. svibnja 2024.godine bilo je jako veselo u Dječjem vrtiću Babarin u Sutivanu. Stigao je barba policajac iz Policijske postaje Brač.

Djeca su se danima pripremala za ovaj posjet, pa su zajednički s tetama napravili policisko vozilo  i kape kako bi bili što sličniji svom gostu. Uzbuđenje je započelo već dolaskom policijskog službenika jer je obojano policijsko vozilo izazvalo veliku pozornost djece i privuklo njihovu pažnju. Svi su htjeli fotografirati se i malo proviriti u vozilo.

Policijski službenik za poslove policije Milan Radočaj održao je predavanje o sigurnosti prometa na cestama na način koji je blizak djeci. Tijekom razgovora s veselom publikom govorio im je koliko je važno da se čuvaju dok sudjeluju u prometu kao pješaci, koliko je važno da im roditelji zavežu sigurnosni pojas za vrijeme vožnje i odgovarao je na njihova mnogobrojna pitanja.

Na ovaj način policija provodi preventivne aktivnosti s najmlađima, u  njihovoj najranijoj dobi kako bi pokušali  utjecati na djecu i mlade da već sada imaju znanja i budu svjesni koliko je važno biti odgovoran u prometu, da bi sutra, kada bude veliki,  bili savjesni vozači koji poštuju zakone.

Prometna kultura i društvena svijest o štetnosti riskantnih ponašanja u prometu izuzetno je značajna, a policija i na ovaj način, u radu s djecom i mladima, pokušava podizati razinu znanja kroz edukacije i preventivne projekte.

Uz temu sigurnosti prometa, ovo je bila odlična prilika da najmlađi dobiju odgovore na mnogobrojna pitanja o policiji i policajcima koji su njihovi prijatelji.

Zahvaljujemo se djelatnicima Dječjeg vrtića Babarin na organizaciji i odličnom gostoprimstvu.

Vidimo se opet!
 

Stranica