Biciklistička utrka „CRO Race“ - obavijest sudionicima u prometu

Slika /PU_SD/crorace.jpg
U razdoblju od 28. rujna do 3. listopada 2021. godine  u organizaciji  Top Sport Eventsa  održati će se biciklistička utrka „CRO Race“  organizirana u 6 etapa.
 
Biciklistička utrka započinje 28. rujna (utorak) u 11,05 sati relacijom 1. etape Osijek  – Koprivnica, a u sklopu 3. etape biciklističke utrke Primošten – Makarska, dana 30. rujna (četvrtak) natjecatelji će  prolaziti područjem Splitsko-dalmatinske županije, prethodno područjem Šibensko-kninske županije  PU šibensko-kninska
 
3. etapa starta iz Primoštena u 12,45, a sukladno vremenskom planu utrke očekuje se da će se utrka na području PU splitsko dalmatinske odvijati od 13,15 do 17,00 sati i u  tom vremenu će biti na snazi  privremena regulacija prometa dijela javnih cesta, te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama obavljati  uz nazočnost policijskih službenika i predstavnika organizacije.

Za vrijeme prolaska kroz područje ove Policijske uprave, natjecatelji će se kretati državnom cestom D-8 i drugim cestama na području  Splitsko-dalmatinske županije na relaciji :
Svinca-Kaštel Sućurac-Bilice-Lovrinac-Dugi Rat-Omiš-Brela-Makarska-Tučepi-Podgora-Drašnice-Igrane-Živogošće-Podgora-ŽC6198 Srida Sela-DC8 Makarska.
U Makarskoj će od 14 do 18 sati biti zabranjen promet Obalom kralja Tomislava i Marinetom, dok će promet Jadranskom magistralom od Podgore prema Igranama i Živogošću biti u prekidu od cca 15:30 do 16:50 sati
 
Kako je za potrebe utrke potrebno da na kolniku prometnice kojom se utrka odvija nema drugih sudionika u prometu osim natjecatelja i njihovih vozila iz pratnje, molimo sve vozače da postupaju sukladno uputama odnosno znakovima policijskih službenika i redara koji će na pojedinim lokacijama vršiti zatvaranje prometa na trasi kretanja natjecatelja odnosno uoči dolaska natjecatelja neće dozvoliti uključivanje vozila na trasu biciklističke utrke.
Kompletan promet na navedenim dionicama će biti usporen  u skladu s kretanjem biciklista, te neće biti moguće pretjecanje niti propuštanje prometa.
 
Apeliramo na vlasnike teretnih vozila da svoja vozila u vrijeme održavanja utrke preusmjere na ostale prometne pravce jer će se ista privremeno isključivati iz prometa.
 
Gledatelje utrke molimo da ne stoje na kolniku odnosno da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze van kolnika na sigurnoj udaljenosti od ruba kolnika, kako na iste ne bi naletjeli natjecatelji.
 
Molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i postupanje sukladno znacima i naredbama policijskih službenika te uputama redara utrke.

Stranica