Biciklijada u Aržanu

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/Arzano bicikli.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Edukacija djece i mladih jedan je od načina podizanja razine prometne kulture i društvene odgovornosti

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

U petak, 24. svibnja 2024. u dvorištu Osnovne škole "Josipa Jovića" u Aržanu održana je biciklijada za učenike koju su organizirali djelatnici PGP Imotski, u suradnji s djelatnicima Ureda načelnika i Službe prometne policije PU Splitsko-dalmatinske.
 
Natjecanje je organizirano na poligonu sa "preprekama" koji su vozači bicikla trebali proći uz što manje "grešaka" pokazujući svoju spretnost u vožnji bicikla. Svi sudionici natjecanja proglašeni su pobjednicima i nagrađeni su medaljama obzirom da su se iskazali izvrsnim vještinama i ostvarili su odlične rezultate. 
 
Načelnik općine Cista Provo Božo Ćubić ovom prilikom je ravnateljici osnovne škole uručio bicikl koji će biti na raspolaganju učenicima ove škole. Poklone su dobili najsretniji koji su u izvlačenju dobitaka osvojili role, skateboard i biciklističku opremu.
 
Uz policijske službenike, učenike i nastavnike ove škole, načelnika općine Cista Provo natjecanju su bili nazočni i zaljubljenici u biciklizam sa područja Imotske krajine koji su jedna dio svojih biciklističkih iskustava podijelili s učenicima i pokazali im neke „finte“.
 
Glavni cilj biciklijade je promocija kvalitetnog provođenja slobodnog vremena kod djece, promocija zdravog življenja, ali i podizanje prometne kulture, promicanje pravilnog i odgovornog ponašanja u prometu svih sudionika, a osobito najugroženijih, a to su svakako djeca pješaci i biciklisti.
 
 
 

Stranica