Aktivirajte e-osobnu

Slika /PU_SD/PUSD.jpg

Ovaj postupak možete sada obaviti i u zgradi Policijske  uprave, naime pored glavnog ulaza postavljen je novi uređaj. Ovo je rezultat inicijative Sektora za državljanstva, migracije i upravne poslove koji i na ovaj način žele modernizirati načine obavljanja poslova i olakšati građanima pristup informacijama i dokumentima.

Aktivacijom svoje eOsobne iskaznice možete iz udobnosti svog doma predati zahtjev za izdavanje putovnice ili vozačke dovoze te preuzeti rodni list, domovnicu ili drugu potvrdu. Koristite usluge koje vam nudi sustav e-Građani, ne čekajte u redovima te uštedite vrijeme i novac. eOI je moguće koristiti tek nakon što se provede postupak aktivacije prema uputama koje su dostupne na Portalu, a korištenjem aktivacijskog podatka dobivenog u sigurnosnoj omotnici. Za aktivaciju osobne morate imati: - Osobnu iskaznicu s čipom - Računalo s pristupom Internetu - Čitač pametnih kartica (ukoliko vaše računalo nema ugrađen čitač. Možete ga naručiti online putem Žutog klika: https://www.zutiklik.hr/akd-citac-idbridge-ct40-usbblack - Sigurnosnu omotnicu s pristupnim podacima koju ste zaprimili prilikom preuzimanja svoje e-Osobne iskaznice (ako nemate potrebne podatke u nadležnoj policijskoj upravi dodijelit će vam nove) Tijekom postupka aktivacije kartice postavlja se: · PIN1 za zaštitu identifikacijskog privatnog ključa · PIN2 za zaštitu potpisnog privatnog ključa PUK podatak koji se koristiti u slučaju da je bilo koji PIN zaključan. Više informacija možete pročitati: http://www.akd.hr/hr/o-nama/novosti/aktivirajte-svoju-e-osobnu-iskaznicu Ovaj postupak možete sada obaviti i u zgradi Policijske  uprave, naime pored glavnog ulaza postavljen je novi uređaj.
Ovo je rezultat inicijative Sektora za državljanstva, migracije i upravne poslove koji i na ovaj način žele modernizirati načine obavljanja poslova i olakšati građanima pristup informacijama i dokumentima. Svakako, ukoliko imate eOsobnu za nekoliko minuta ćete otkriti fantastičan svijet mogućnosti da sve što vam treba možete učiniti od kuće uz kompjuter i čitač kartice.

Stranica