Akcija u prometu: policijski službenici proveli akciju PJEŠAK

Slika PU_SD/prometni policajac.jpg

Obzirom na stradavanje pješaka i posljedice u prometnim nesrećama policijski službenici Postaje prometne policije Split proveli su preventivno-represivnu akciju pod nazivom PJEŠAK, u cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu.

            

Obzirom na stradavanje pješaka i posljedice u prometnim nesrećama policijski službenici Postaje prometne policije Split proveli su preventivno-represivnu akciju pod nazivom PJEŠAK,  u cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu.

Tom prilikom zabilježeno je ukupno 95 prekršaja. Čak 56 pješaka sankcionirano je zbog prelaženja kolnika izvan obilježenog pješačkog prijelaza ili za vrijeme dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za pješake. Sankcionirano je i 29 vozača koji nisu poštovali prednost prolaska pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima.

Posebno naglašavamo da su pješaci jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu, posebice kada su u pitanju djeca i starije osobe. Zbog njihove sigurnosti policijski službenici će i dalje provoditi ciljane akcije na gradskim prometnicama na kojima se najčešće događaju prometne nesreće u kojima sudjeluju pješaci.

Podaci o prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali pješaci - usporedni prikaz 2011. i 2012.godine



Stranica