22. rujna - Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Slika /PU_SD/Slike/stopnasiljunad-ženama.jpg
Dana 22. rujna 2022. godine, policijski službenici Ureda načelnika PUSD obilježit će Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama tako da će zajedno sa predstavnicima Županije splitsko dalmatinske, Kaštelanskog kazališta i Nadbiskupijske klasične gimnazije „Don Frane Bulić“ Split, gostovati u emisiji HRT-a „Dobro jutro, Hrvatska“, kada će javnost upoznati sa predstavom „Iza vrata“ te izvijestiti o statističkim pokazateljima stanja i kretanja kaznenih djela s elementima nasilja na štetu žena i u obitelji.

Potom će policijski službenici Ureda načelnika  i  Prve policijske postaje Split, u Splitu, na Trgu Gaja Bula, u vremenu od 10,30 sati do 12,30 sati, uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije postaviti info pult sa promotivnim materijalima na temu prevencije nasilja nad ženama i u obitelji koje će dijeliti u kontaktu s građanima.

 Dana 23.09.2022. godine, s početkom u 13,15 sati, u Splitu, u dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko frankopanska 19, učenicima završnih razreda Nadbiskupijske klasične gimnazije, njihovim roditeljima, profesorima i stručnim djelatnicima škole, pozvanim djelatnicima javnih i državnih tijela te nevladinih udruga kao i drugim zainteresiranim građanima, bit će prikazana predstava „Iza vrata“ u izvedbi Kaštelanskog kazališta.



Stranica