Uspješna međunarodna policijska suradnja

Slika PU_SD/policija_u_zajednici.jpg

Međunarodna policijska suradnja, u sklopu koje policijski službenici iz Francuske, Italije, Češke i Slovačke, zajedno s hrvatskim kolegama za vrijeme turističke sezone rade na povećanju sigurnosti i kvaliteti komunikacije sa stranim tustima, još se jednom pokazala uspješnom. Poznavanje stranih jezika i bogata policijska iskustva došli su do izražaja jučer u Splitu kad je zajednička ophodnja hrvatskih, talijanskih i francuskih policajaca koja obavlja pozorničku djelatnost u centru Grada promptno riješila pokušaja krađe novčanika na štetu turistkinje iz Španjolske, te pronašla dvije strane državljanke za koje postoji sumnja da se već duže vrijeme bave džepnim krađama na ovom području.

 

Međunarodna policijska suradnja, u sklopu koje policijski službenici iz Francuske, Italije, Češke i Slovačke, zajedno s hrvatskim kolegama za vrijeme turističke sezone rade na povećanju sigurnosti i kvaliteti komunikacije sa stranim tustima, još se jednom pokazala uspješnom. Poznavanje stranih jezika i bogata policijska iskustva došli su do izražaja jučer u Splitu kad je zajednička ophodnja hrvatskih, talijanskih i francuskih policajaca koja obavlja pozorničku djelatnost u centru Grada promptno  riješila  pokušaja krađe novčanika na štetu turistkinje iz Španjolske, te pronašla dvije strane državljanke za koje postoji  sumnja da se već duže vrijeme bave džepnim krađama na ovom području.  

Naime, policajci su za vrijeme ophodnje centrom Grada došli do saznanja da je  turistkinji iz Španjolske, nepoznata  ženska osoba za koju je dala opis pokušala otuđiti novčanik iz torbe, a nakon što nije uspjela pobjegla je.  Žurnom intervencijom osoba je pronađena. Radi se o  državljanki Bosne i Hercegovine,  za koju je utvrđena sumnja  da  zajedno s još jednom državljankom  Srbije  nezakonito boravi u Republici Hrvatskoj.

Policajci su na ovaj način pridonijeli povećanju sigurnosti građana Splita ali i velikog broja turista u čije će se torbe i džepove od sada rjeđe uvlačiti ruke kradljivaca. 



Stranica