Strani policajci prisustvovali održanju 296. Sinjske Alke

Slika PU_SD/alka za web.jpg

Policijski službenici koji u sklopu međunarodne policijske suradnje obavljaju službu u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, a temeljem projekta Sigurna turistička sezona, jučer su bili gosti Viteškog alkarskog društva i prisustvovali održavanju 296. Sinjske Alke. Tijekom svečanog prijema u Alkarskim dvorima, policajce iz Francuske, Italije, Češke i Slovačke pozdravili su najviši državni dužnosnici

Policijski službenici koji u sklopu međunarodne policijske suradnje obavljaju službu u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, a temeljem projekta Sigurna turistička sezona, jučer su bili gosti Viteškog alkarskog društva i prisustvovali održavanju 296. Sinjske Alke. Tijekom svečanog prijema u Alkarskim dvorima, policajce iz Francuske, Italije, Češke i Slovačke pozdravili su najviši državni dužnosnici, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor. Predsjednik Republike i predsjednica Vlade prigodno su pozdravili ove policijske službenike poželjevši im između ostalog ugodan radni boravak u Republici Hrvatskoj.

                  

Za vrijeme boravka u Sinju, strani policijski službenici plijenili su pažnju građana kao i gostiju Sinja, a među kojima je bilo i državljana Italije i Francuske. Prvi put su u susretu s Alkom kao i prvi put u posjetu gradu Sinj. Izrazili su oduševljenje bogatstvom i ljepotom odora koje su nosili alkari i alkarski momci.



Stranica