Međunarodna policijska suradnja - francuski policajci u Splitu

Slika PU_SD/franc polic 1.jpg

Danas, 26. srpnja 2011. godine u zgradi Policijske uprave načelnik Uprave Ivica Tolušić sa suradnicima primio je francuske policijske službenike Davida Jakovlevica i Nicolasa Barrauta koji će od 26. srpnja do 26. kolovoza službu obnašati na području grada Splita a u sklopu međunarodne policijske suradnje u odori što je dio projekta ''Sigurna turistička sezona''. Prijemu su nazočili i francuski veleposlanik u Republici Hrvatskoj gosp. Jerome Pasguier te francuski ataše za unutarnje poslove za Hrvatsku i zapadni Balkan gosp. Michel Felkay. Prilikom upoznavanja istaknuti su dobri primjeri dosadašnje suradnje te je istaknuto obostrano zadovoljstvo boravkom francuskih policijskih službenika u Republici Hrvatskoj kao i u gradu Splitu. Strani policijski službenici službu će obavljati u odori i bez naoružanja, a svoje poslove izvršavati će u zajedničkim ophodnjama primarno s hrvatskim kontakt policajcima na području I. i II. Policijske postaje u Splitu. Njihova uloga je ostvarivanje što bolje komunikacije između hrvatske policije i francuskih državljana i obrnuto, a sve s ciljem ugodnijeg boravka i većeg osjećaja sigurnosti stranih gostiju. Za vrijeme boravka na području ove Uprave, francuski policijski službenici dostupni su stranim turistima. Njihova služba je u pratnji hrvatskih policajaca i angažirati će se na svako potrebno traženje službi koje imaju brojeve za kontakt a posebno Operativno-komunikacijskog centra ove Uprave. Posebno će se intenzivirati njihova nazočnost i na prometnicama sa ciljem izdavanja preventivnih upozorenja i uputa stranim vozačima.

Danas, 26. srpnja, u zgradi Policijske uprave načelnik Uprave Ivica Tolušić sa suradnicima primio je francuske policijske službenike Davida Jakovlevica i Nicolasa Barrauta koji će od 26. srpnja  do 26. kolovoza   službu obnašati na području grada Splita a u sklopu međunarodne policijske suradnje u odori što je dio projekta ''Sigurna turistička sezona''.

Prijemu su nazočili i francuski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Jerome Pasguier te francuski ataše za unutarnje poslove za Hrvatsku i zapadni Balkan Michel Felkay.

Prilikom upoznavanja istaknuti su dobri primjeri dosadašnje suradnje te je istaknuto obostrano zadovoljstvo boravkom francuskih policijskih službenika u Republici Hrvatskoj kao i u gradu Splitu.

Strani policijski službenici službu će obavljati u odori i bez naoružanja, a svoje poslove izvršavati će u zajedničkim ophodnjama primarno s hrvatskim kontakt policajcima na području I. i II. Policijske postaje u Splitu.  Njihova uloga je ostvarivanje što bolje komunikacije između hrvatske policije i francuskih državljana i obrnuto, a sve s ciljem ugodnijeg boravka i većeg osjećaja sigurnosti stranih gostiju.

Za vrijeme boravka na području ove Uprave, francuski policijski službenici dostupni su stranim turistima. Njihova služba je u pratnji hrvatskih policajaca i angažirati će se na svako potrebno traženje službi koje imaju brojeve za kontakt a posebno Operativno-komunikacijskog centra ove Uprave. Posebno će se intenzivirati njihova nazočnost i na prometnicama sa ciljem izdavanja preventivnih upozorenja i uputa stranim vozačima.



Stranica