PRIOPĆENJE: Uhićeno dvanaest osoba

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, danas 16.06.2011. god. uhitili su i na kriminalističko istraživanje priveli dvanaest osoba . Osnovano se sumnja da je u subotu 11.lipnja, tijekom održavanja Gay-Pride sedam osoba počinilo kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz čl. 331. st.2.i kazneno djelo iz čl.108. st.2 Povreda prava na okupljanje i javni prosvjed u svezi s kaznenim djelom iz čl.89 st.36 Zločin iz mržnje. Dvije osobe su danas privedene istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, dok će se još jedna osoba tijekom dana privest istražnom sucu Županijskog suda u Splitu. Protiv četiri osobe, za navedena kaznena djela, slijedi podnošenje kaznenih prijava, redovnim putem, Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. Sumnja se da su se tijekom javnog skupa ponašali na osobito drzak i neprimjeren način te da su svojim postupanjem doveli sudionike skupa u ponižavajući položaj. Četiri osobe, uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju privest će se na Prekršajni sud, dok protiv jedne osobe za navedene prekršaje slijedi podnošenje optužnog prijedloga redovnim putem Prekršajnom sudu.  Također je bitno istaknuti da su policijski službenici pregledom video snimki utvrdili identitete i drugih osoba kod kojih su zamijećena postojanja obilježja navedenih kaznenih djela. Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta ostalih počinitelja se nastavlja.  

 

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, danas 16.06.2011. god. uhitili su i na kriminalističko istraživanje priveli dvanaest osoba .

 

 Osnovano se sumnja da je u subotu 11.lipnja, tijekom održavanja  Gay-Pride sedam osoba počinilo kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz  čl. 331. st.2.i kazneno djelo iz čl.108. st.2 Povreda prava na okupljanje i javni prosvjed u svezi s kaznenim djelom iz čl.89 st.36 Zločin iz mržnje. Dvije osobe su danas privedene istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, dok će se još jedna osoba tijekom dana privest istražnom sucu Županijskog suda u Splitu. Protiv četiri osobe, za navedena kaznena djela, slijedi podnošenje kaznenih  prijava, redovnim putem, Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. Sumnja se da su se tijekom javnog skupa ponašali na osobito drzak i neprimjeren način te da su svojim postupanjem doveli sudionike skupa u ponižavajući položaj. Četiri  osobe, uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju privest će se na Prekršajni sud, dok protiv jedne osobe za navedene prekršaje slijedi podnošenje optužnog prijedloga redovnim putem Prekršajnom sudu.    

 

Također je bitno istaknuti da su policijski službenici pregledom video snimki utvrdili identitete i drugih osoba kod kojih su zamijećena postojanja obilježja navedenih kaznenih djela. Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta ostalih počinitelja se nastavlja.



Stranica