PRIOPĆENJE: Uhićeno trinaest osoba

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske uhitili su i na kriminalističko istraživanje priveli trinaest osoba . Osnovano se sumnja da je u subotu 11.lipnja, tijekom održavanja Gay-Pride devet osoba počinilo kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz čl. 331. st.2.i kazneno djelo iz čl.108. st.2 Povreda prava na okupljanje i javni prosvjed u svezi s kaznenim djelom iz čl.89 st.36 Zločin iz mržnje. Tri osobe su danas privedene istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, dok će se još dvije osobe tijekom dana privest istražnom sucu Županijskog suda u Splitu. Protiv četiri osobe, za navedena kaznena djela, slijedi podnošenje kaznenih prijava, redovnim putem, Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. Sumnja se da su se tijekom javnog skupa ponašali na osobito drzak i neprimjeren način te da su svojim postupanjem doveli sudionike skupa u ponižavajući položaj. Protiv jedne osobe slijedi kaznena prijava za kazneno djelo Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti iz čl.317 KZ RH redovnim putem. Tri osobe,

 

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske uhitili su i na kriminalističko istraživanje priveli trinaest osoba .

  Osnovano se sumnja da je u subotu 11.lipnja, tijekom održavanja Gay  Pride devet osoba počinilo kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz  čl. 331. st.2.i kazneno djelo iz čl.108. st.2 Povreda prava na okupljanje i javni prosvjed u svezi s kaznenim djelom iz čl.89 st.36 Zločin iz mržnje. Tri osobe su danas privedene istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, dok će se još dvije osobe tijekom dana privest istražnom sucu Županijskog suda u Splitu. Protiv četiri osobe, za navedena kaznena djela, slijedi podnošenje kaznenih  prijava, redovnim putem, Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. Sumnja se da su se tijekom javnog skupa ponašali na osobito drzak i neprimjeren način te da su svojim postupanjem doveli sudionike skupa u ponižavajući položaj. Protiv jedne osobe slijedi  kaznena  prijava za kazneno djelo Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti iz čl.317 KZ RH  redovnim putem. Tri osobe, uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju privest će se na Prekršajni sud u Splitu.    

 Također je bitno istaknuti da su policijski službenici pregledom video snimki utvrdili identitete i drugih osoba kod kojih su zamijećena postojanja obilježja navedenih kaznenih djela. Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta ostalih počinitelja se nastavlja.



Stranica