PRIOPĆENJE: Zapljenjeno više od 5 kg droge amfetamin tzv."speed"

Slika PU_SD/speed.jpg

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU SD proveli su kriminalističko istraživanje nad pet osoba zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela „Zlouporabe opojnih droga“ opisana u članku 173.stavak 1. i 2. Kaznenog zakona. Naime, dana 13.lipnja u Trogiru i Splitu, po policijskim službenicima Odjela kriminaliteta droga, uhićene su navedene osobe te su temeljem Naloga istražnog suca Županijskog suda u Splitu izvršene pretrage stanova i vozila kojom prilikom je u vozilu 46-godišnjaka pronađeno 5 kg i 102 gdroge amfetamin tzv. „speed“ i 1.508 tableta ecstazy, dok su pretragom stanova ostalih osumnjičenih pronađene vage i pribor za raspačavanje droge.

 

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU SD proveli su kriminalističko istraživanje nad pet osoba zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela „Zlouporabe opojnih droga“ opisana u članku 173.stavak 1. i 2. Kaznenog zakona.

 

Naime, dana 13.lipnja u Trogiru i Splitu,  po policijskim službenicima Odjela kriminaliteta droga, uhićene su navedene osobe te su temeljem Naloga  istražnog suca Županijskog suda u Splitu izvršene pretrage stanova i vozila kojom prilikom je u vozilu 46-godišnjaka pronađeno 5 kg i 102 gdroge amfetamin tzv. „speed“ i  1.508 tableta ecstazy, dok su pretragom stanova ostalih osumnjičenih pronađene vage i pribor za raspačavanje droge.    

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je,   46-godišnjak, prema prethodnom dogovoru, iz Nizozemske u Republiku Hrvatsku, na područje Trogira, skrivenu u vozilu, prokrijumčario navedenu količinu droge, a da su ostali osumnjičeni opojnu drogu prodavali na području Splitsko-dalmatinske županije  i cijele Republike Hrvatske.

 

Materijalna vrijednost pronađene droge cijeni se na više od 1.000.000,00 kuna.

 

Po završetku kriminalističkog istraživanja, dana 14. lipnja 2011. godine, osumnjičeni će zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela „Zlouporabe opojnih droga“ biti privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.

 

U sklopu navedenog višemjesečnog kriminalističkog istraživanja prethodno je, za prodaju droge, uhićeno i procesuirano 9 osoba te je zaplijenjeno više od 600 gamfetamina, više od 3 kgmarihuane, 36 stabljika tipa droge marihuana, te 1367 tableta ecstazy. 



Stranica