Priopćenje PU SD : Razrješeno više kaznenih djela Razbojništva

Slika PU_SD/razbojništvo.jpg

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske su u koordinaciji i suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu, proveli kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja RH i BiH, zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenih dijela Razbojništva na području ove Policijske uprave. Operativnim radom te na temelju dojava građana, došlo se do saznanja da se u svezu sa počinjenjem kaznenog djela Razbojništva u banci u Ulici Ruđera Boškovića dana 26.04.2011. godine, dovodi 43-godišnjak iz Splita, koji je dana 03.05.2011.g. uhićen. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđena je osnovana sumnja da je navedeni 43-godišnjak počinio kazneno djelo Razbojništva u pokušaju, u stjecaju sa kaznenim djelom Teške tjelesne ozljede na štetu 63-godišnjeg djelatnika zaštitarske tvrtke. Također je utvrđeno da je istog dana osumnjičeni počinio kazneno djelo Razbojništvo u poslovnici Hrvatske pošte u ulici Antuna Branka Šimića kojom prilikom je otuđio 82.000 kn. Nadalje, utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio i kazneno djelo Razbojništva dana 26.07.2007.g. u poslovnici Hrvatske pošte također u Ulici Antuna Branka Šimića, kojom prilikom je otuđio novčani iznos od 101.000,00 kn. U sklopu kriminalističkog istraživanja, također je utvrđena osnovana sumnja da je osumnjičenom 43-godišnjaku nakon počinjenja kaznenog djela Razbojništva, dana 26.04.2011. godine, u prikrivanju sredstava izvršenja kaznenog dijela, te predmeta pribavljenih kaznenim djelom, pomagao 35-godišnjak iz Splita. Pretragom doma i drugih prostorija kojima se koristi 35-godišnjak pronađeno je sredstvo izvršenja kaznenog djela, odjeća koju je koristio 43-godišnjak prilikom izvršenja kaznenog djela, dio novca, pištolj, plinski pištolj, ručna bomba i razno streljivo. U odnosu na kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela, nad 35-godišnjakom je još uvijek u tijeku kriminalističko istraživanje, dok će tijekom poslijepodnevnih sati zbog gore spomenutih kaznenih dijela, 43-godišnjak biti priveden IS ŽS u Splitu. Zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičeni počinili i druga kaznena djela nastavlja se daljnje kriminalističko istraživanje.

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske  su u koordinaciji i suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu, proveli kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja RH i BiH, zbog  postojanja osnova sumnje u počinjenje  kaznenih dijela  Razbojništva  na području ove Policijske uprave.

 Operativnim radom te na temelju dojava građana, došlo se do saznanja da se u svezu sa počinjenjem kaznenog djela Razbojništva u banci u Ulici Ruđera Boškovića dana 26.04.2011. godine,  dovodi 43-godišnjak iz Splita, koji je dana 03.05.2011.g. uhićen.

 Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđena je osnovana sumnja  da je navedeni 43-godišnjak počinio kazneno djelo  Razbojništva u pokušaju,  u stjecaju sa kaznenim djelom Teške tjelesne ozljede na štetu 63-godišnjeg djelatnika zaštitarske tvrtke.

 

 Također je utvrđeno da je istog dana osumnjičeni počinio kazneno djelo Razbojništvo u poslovnici Hrvatske pošte  u ulici Antuna Branka Šimića kojom prilikom je otuđio 82.000 kn. Nadalje, utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio i kazneno djelo Razbojništva dana 26.07.2007.g. u poslovnici Hrvatske pošte  također u Ulici Antuna Branka Šimića, kojom prilikom je otuđio novčani iznos od 101.000,00 kn.

 

U sklopu kriminalističkog istraživanja, također je utvrđena osnovana sumnja  da je osumnjičenom 43-godišnjaku nakon  počinjenja kaznenog djela Razbojništva, dana 26.04.2011. godine, u prikrivanju sredstava izvršenja kaznenog dijela, te predmeta pribavljenih kaznenim djelom, pomagao 35-godišnjak iz Splita.

 

Pretragom doma i drugih prostorija kojima se koristi 35-godišnjak pronađeno je sredstvo izvršenja kaznenog djela, odjeća koju je koristio 43-godišnjak prilikom izvršenja kaznenog djela, dio novca, pištolj, plinski pištolj, ručna bomba i razno streljivo.

 

U odnosu na kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela, nad  35-godišnjakom je još uvijek u tijeku kriminalističko istraživanje, dok će tijekom poslijepodnevnih sati zbog gore spomenutih kaznenih dijela,  43-godišnjak biti priveden IS ŽS u Splitu.

 

Zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičeni  počinili i druga kaznena djela  nastavlja se daljnje kriminalističko istraživanje.



Stranica