Priopćenje za javnost-Zlouporaba opojnih droga

Slika PU_SD/droga1.jpg

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU S-D proveli su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom s područja Trogira i 41-godišnjakom s područja Srbije zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela „Zlouporabe opojnih droga“ opisana u članku 173.stavak 1. i 2. Kaznenog zakona.  Naime, dana 22. travnja 2011. u Trogiru, po policijskim službenicima Odjela kriminaliteta droga, uhićene su navedene osobe, te je temeljem Naloga istražnog suca Županijskog suda u Splitu obavljena pretraga vozila kojom prilikom je u vozilu 41-godišnjaka pronađeno 2 kg i 563 grama opojne droge amfetamin tzv. „speed“  Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je, 41-godišnjak s područja Srbije, prema prethodnom dogovoru, za 31- godišnjaka s područja Trogira, skrivenu u vozilu, prokrijumčario navedenu količinu droge iz Srbije, preko Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku. Materijalna vrijednost pronađene droge cijeni se na više od 500.000,00 kuna.  Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, dana 23. travnja 2011. godine, osumnjičeni su zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela „Zlouporabe opojnih droga“ privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.  

 

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU S-D proveli su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom s područja Trogira i 41-godišnjakom s područja Srbije zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela „Zlouporabe opojnih droga“ opisana u članku 173.stavak 1. i 2. Kaznenog zakona.

 

Naime, dana 22. travnja 2011. u Trogiru,  po policijskim službenicima Odjela kriminaliteta droga, uhićene su navedene osobe, te je temeljem Naloga  istražnog suca Županijskog suda u Splitu obavljena pretraga vozila kojom prilikom je u vozilu 41-godišnjaka pronađeno 2 kg i 563 grama opojne droge amfetamin tzv. „speed“ 

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je,   41-godišnjak s područja Srbije, prema prethodnom dogovoru, za 31- godišnjaka s područja Trogira, skrivenu u vozilu, prokrijumčario navedenu količinu droge iz Srbije, preko Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

 

Materijalna vrijednost pronađene droge cijeni se na više od 500.000,00 kuna.

 

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja,  dana 23. travnja 2011. godine, osumnjičeni  su zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela „Zlouporabe opojnih droga“ privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.



Stranica