Održan radni sastanak u ŽGK na temu prevencije kriminaliteta

Dana 11.02.2011. godine u prostorijama Županijske gospodarske komore u Splitua incijativu PU Splitkso-dalmatinske održan je radni sastanak predstavnika na inicijativu PU Splitsko-dalmatinske održan je radni sastanak na temu zajedničke suradnje i partnerstva u prevenciji kriminaliteta kod gospodarskih subjekata članova Gospodarske komore. Sastanku su ispred ŽGK nazočili: poslovni tajnik gđ. Katija Buličić, Voditeljica Odsjeka za turizam gđ. Iva Kuljiš , Voditeljica Odsjeka za trgovinu Vesna Friedel i Goranka Košta Voditelj Odsjeka za međunarodne odnose te ispred PU Splitsko dalmatinske Paško Ugrina Voditelj Odsjeka za prevenciju.

 

Dana 11.02.2011. godine u prostorijama Županijske gospodarske komore u Splitua incijativu PU Splitkso-dalmatinske održan je radni sastanak predstavnika na inicijativu PU Splitsko-dalmatinske održan je radni sastanak na temu zajedničke suradnje i partnerstva u prevenciji kriminaliteta kod gospodarskih subjekata članova Gospodarske komore.

Sastanku su ispred ŽGK nazočili: poslovni tajnik gđ. Katija Buličić, Voditeljica Odsjeka za turizam gđ. Iva Kuljiš ,   Voditeljica Odsjeka za trgovinu Vesna Friedel i Goranka Košta Voditelj Odsjeka za međunarodne odnose te ispred PU Splitsko dalmatinske Paško Ugrina Voditelj Odsjeka za prevenciju.

Tijekom sastanka nakon kraćeg prezentiranja pokazatelja stanja i kretanja kriminaliteta na području PU SD razgovaralo se konkretno o problematici imovinskih kaznenih dijela na štetu malih trgovaca,  ugostiteljskih objekata i većih gospodarskih subjekata. Posebno je  razmatrana mogućnost i načini informiranja, savjetovanja i davanja konkretnih uputa za mjere zaštite gospodarskim subjektima od strane poclijskih službenika.  Razmatrana je i mogućnost zajedničke inicijative u suzbijanju prodaje alkohola maloljetnicima kao i o nizu drugih  zajedničkih inicijativa koje uz aktivno sudjelovanje članova gospodarske komore imaju za  cilj podizanje razine sigurnosti i svijesti o potrebi provođenju mjera prevencije sa ciljem  sigurnosti uposlenika i zaštite materijalnih vrijednosti. Od strane predstavnika ŽGK potencirano je pitanje suradnje kod rješavanja problematike stranih državljana kao nositelja radne i poslovne aktivnosti, a sve sukladno važećim pozitivnim propisima. Posebno je istaknuto da zajednička buduća aktivnosti mora imati za cilj i bolju  komunikaciju gospodarskih subjekata  sa policijom na razini cijele Županije.

 

Zahvaljujući  razumijevanju problematike od  nazočnih predstavnike ŽGK, uz uvažavanje potreba njihovih  članova  na terenu dogovoren je početak  konkretne suradnje na području  informiranja i savjetovanja u formi nazočnosti poclijskih službenika na strukovnim i granskim skupovima i sastancima te davanjem informacija i savjeta  kroz brošure ŽGK.

Načelno na temu modela i oblika daljnje dugoročne suradnje dogovoreno je da ista mora biti uvjetovani  konkretnim događanjima i potrebama gospodarskih subjekata na terenu uz aktivnu organizacijsku ulogu ŽGK.



Stranica