„Zajedno možemo više“

Slika PU_SD/mah prevencija.jpg

 Preventivni program MUP-a „Zajedno možemo više“ provodi se u suradnji Grada Splita i PU splitsko-dalmatinske, temeljem Ugovora o provedbi preventivnog programa od 01.12.2010.godine. Ovaj program usmjeren je na populaciju učenika 4. razreda osnovnih škola i na njihove roditelje. Vrijeme provedbe je kontinuirano od 15.02. do 15.05.2011. godine. Učenici 4. razreda svih osnovnih škola na području Grada Splita u pratnji svog učitelja/ice i kontakt-policajca organizirano dolaze u područnu policijsku postaju gdje ih se upoznaje s radnim okružjem i načinom rada policije kako bi učenici prihvatili policiju kao prijatelja pomagača. U okviru ovog posjeta učenici se kroz interaktivni pristup upoznaju o zaštitnoj ulozi policije i načinima na koji se mogu obratiti za pomoć te ih se educira o samozaštitnom ponašanju u slučajevima pronalaska predmeta vezanih uz drogu, nasilje, vandalizam i drugih pojavnosti rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja. Svaki učenik dobiva knjižicu „Moj podsjetnik“, čiji se sadržaj temelji na preventivno-sigurnosnom aspektu.

 Preventivni program MUP-a „Zajedno možemo više“ provodi se u suradnji Grada Splita  i PU splitsko-dalmatinske, temeljem Ugovora o provedbi preventivnog programa od 01.12.2010.godine. Ovaj program usmjeren je na populaciju učenika 4. razreda osnovnih škola i na njihove roditelje.

Vrijeme provedbe je kontinuirano od 15.02. do 15.05.2011. godine.

Učenici 4. razreda svih osnovnih škola na području Grada Splita u pratnji svog učitelja/ice i kontakt-policajca organizirano dolaze u područnu policijsku postaju gdje ih se upoznaje s radnim okružjem i načinom rada policije kako bi učenici prihvatili policiju kao prijatelja pomagača. U okviru ovog posjeta učenici se kroz interaktivni pristup upoznaju o zaštitnoj ulozi policije i načinima na koji se mogu obratiti za pomoć te ih se educira o samozaštitnom ponašanju u slučajevima pronalaska predmeta vezanih uz drogu, nasilje, vandalizam i drugih pojavnosti rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja. Svaki učenik dobiva knjižicu „Moj podsjetnik“, čiji se sadržaj temelji na preventivno-sigurnosnom aspektu.



Stranica