Održan radni sastanak načelnika PU S-D s rukovoditeljima svih ustrojstvenih jedinica

Slika PU_SD/kolegij naslov.jpg

Dana, 08. veljače 2011.godine u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj održan je prošireni kolegij, odnosno radni sastanak načelnika Uprave s rukovoditeljima svih ustrojstvenih jedinica. Na sastanku su izloženi rezultati rada za 2010. godinu, ali i plan rada za 2011. godinu. Policijska uprava splitsko-dalmatinska je tijekom pošle godine, u većem dijelu radila i djelovala u okviru značajnih kadrovskih osvježenja u gotovo svim segmetima rada Policijske uprave. Novo rukovodstvo PU opredjelilo se za proaktivno djelovanje policije i to u svim segmentima rada policije uz poticanje partnerskih odnosa sa svim tijelima i institucijama koje izravno ili neizravno mogu doprinijeti poboljšanju općeg stanja sigurnosti.

 

Dana, 08. veljače 2011.godine u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj održan je prošireni kolegij, odnosno radni sastanak načelnika Uprave s rukovoditeljima svih ustrojstvenih jedinica. Na sastanku su izloženi rezultati rada za 2010. godinu, ali i plan rada za 2011. godinu.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska je tijekom pošle godine, u većem dijelu radila i djelovala u okviru značajnih kadrovskih osvježenja u gotovo svim segmetima rada Policijske uprave.

 Novo rukovodstvo PU opredjelilo se za proaktivno djelovanje policije i to u svim segmentima rada policije uz poticanje partnerskih odnosa sa svim tijelima i institucijama koje izravno ili neizravno mogu doprinijeti poboljšanju općeg stanja sigurnosti.

Na osnovu temeljnjih statističkih pokazatelja, te praćenja stavova građana i ukupne javnosti  o povjerenju u policiju prilagođavano je i djelovanje policije. Dok je na osnovu temeljnih statističkih pokazatelja o rezultatima rada  ove policijske uprave tijekom 2010. godine i  u usporedbi s ostalim Policijskim upravama, te praćenju stavova građana  kao i ukupne javnosti o povjerenju u policiju rukovodstvo ove PU ocijenilo  kako je opće stanje sigurnosti na području Županije splitsko-dalmatinske tijekom protekle 2010. godine bilo na visokoj razini. Opća razina profesionalizma podignuta je  na  višu razinu i pri tom je stvorena pozitivna radna atmosfera, a  rad policijskih službenika u odori približen je građanima. Nadalje, unaprijeđena je komunikacija policije s tijelima lokalne uprave i samouprave, a jednako tako i s medijima.

Međutim, isto tako, pojedinci u nekim segmentima rada još uvijek u potpunosti ne shvaćaju svoje obveze, pa ta se tako ponašaju kao slobodni igrači što, naravno,  nije dobro.

         Unatoč vidljivom napretku i rezultatima rada  kriminalističke policije  tijekom protekle 2010.godine stanje  nije u potpunosti zadovoljavajuće i to prije svega doprinosom pojedinih policijskih službenika Sektora kriminalističke policije.

         Analizom pokazatelja i rezultata rada policijskih službenika u Policijskim postajama stanje je zadovoljavajuće, iako u pojedinim Policijskim postajama još uvijek ima prostora za napredak. Također, strateške procjene Policijskih postaja  trebale bi biti temelj glavnih aktivnosti Policijskih postaja, a jednako tako i realizacija procjenjenog stanja na razini PP.



Stranica