Splitski policajci najhumaniji

Slika Zaklada/zaklada_mala.jpg

Policijska uprava splitsko-dalmatinska je vrlo ponosna na funkcioniranje Zaklade policijske solidarnosti na području svoje policijske uprave. Zaklada policijske solidarnosti aktivno djeluje od studenog 2006. godine.  U manje od pet godina Zaklada je na području ove uprave zaprimila ukupno 107 zahtjeva. Najčešći razlozi zbog kojih je pomoć isplaćivana su teška materijalna situacija u kojoj su se policijski službenici našli zbog težih oboljenja ili invalidnosti njih samih ili članova njihove obitelji.  Nažalost, dogodile su se i smrti policijski službenika, gdje je zaklada osim jednokratnih novčanih pomoći dodijelila i određene oblike dugoročnih novčanih stipendija za djecu umrlih policajaca, od kojih se većina stipendija aktivno isplaćuje i danas.

Novac za Zakladu policijske solidarnosti prikuplja se prvenstveno iz dobrovoljnih priloga policijskih službenika, koji se mjesečno izdvajaju iz plaća. Manji dio sredstava prikupio se donacijama raznih pravnih osoba. Za naglasiti je da  u PU  splitsko-dalmatinskoj gotovo 95 posto policijskih službenika odvaja dio svojih primanja (između 5 i 100 kuna) u korist Zaklade. S ponosom je za naglasiti da je ova policijska uprava s daleko najboljim odazivom u cijeloj državi.

Policijska uprava, svima vama koji svoj novac i u ovim vremenima odvajate za ovu humanitarnu namjenu najviše što možemo reći je jedno ljudsko i kolegijalno hvala. Nadamo se da će ovi podaci o pruženoj pomoći dati dostatnu informaciju kako se troše prikupljena financijska sredstva, te da će ujedno motivirati ostale naše policajke i policajce  koji još nisu prepoznali svrhu i korist Zaklade da nam se pridruže svojim prilozima koji za većinu nas pojedinačno nisu veliko opterećenje, ali povećavaju snagu Zaklade da još kvalitetnije pomaže najpotrebnijima među nama i njihovim obiteljima u teškim životnim situacijama u kojima se nažalost svi možemo naći jednoga dana.

Pridružite nam se na Facebooku 

Kako bi se humani rad Zaklade i svih vjernih članova popularizirao osnovana je i Facebook stranica Zaklada policijske solidarnosti. Na adresi http://www.facebook.com/zaklada.policijske.solidarnosti također možete pronaći sve informacije i temeljne dokumente. Uz to, možete komentirati i dati nove prijedloge za rad Zaklade kako bi se financijska sredstva koja prikuplja i ostvaruje, što prije uputila onima u nuždi.  

Također vas pozivamo da pritiskom na tipku „Sviđa mi se“ podržite naš rad te ispričate gdje ste sve vidjeli ili možete vidjeti djelo policijske solidarnosti.



Stranica