PRIOPĆENJE: Počinili kaznena djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta

 Policijska uprava splitsko-dalmatinska podnijela je Posebno izviješće kao nadopunu Kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu protiv više osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su u svojstvu odgovornih osoba počinili više kaznenih djela i to svi kao odgovorne osobe Sunčani Hvar d.d., svatko u svom dijelu obavljanja poslova, položaja i odgovornosti, dijelom zasebno, a dijelom zajednički i dogovorno. Naime, u razdoblju nakon ulaska grupacije Orco Property Group S.A. u vlasničku strukturu Sunčani Hvar d.d. kao tvrtke u javno privatnom partnerstvu između spomenute grupacije i fondova Republike Hrvatske, odnosno u razdoblju od 2005.g. do 2008.g. grubo su kršili pravila poslovanja i upravljanja imovinom Sunčani Hvar d.d., zaključivali ugovore i dogovarali poslove štetne za Sunčani Hvar d.d., neosnovano trošili i teretili Sunčani Hvar d.d. takvim troškovima, dijelom u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi za povezane tvrtke unutar Orco Property Group S.A., iako su znali za prezaduženost i kontinuirane negativne poslovne rezultate Sunčani Hvar d.d., te tako počinili više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to: - kaznena djela Zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337. i čl.38. Pomaganje u svezi čl. 337., Zaključenje štetnog ugovora iz čl.294. i Krivotvorenje službene isprave iz čl.312. KZ-a, a sve na štetu Sunčani Hvar d.d. u ukupnom iznosu od cca 16 mil kuna. U ovom predmetu nastavlja se kriminalističko istraživanje u suradnji i koordinaciji sa nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu, Poreznom upravom Split, Financijskom policijom Split i Upravom kriminalističke policije MUP-a RH u sjedištu.

 

Policijska uprava splitsko-dalmatinska podnijela je Posebno izviješće kao nadopunu Kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu protiv više osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su u svojstvu odgovornih osoba počinili više kaznenih djela i to svi kao odgovorne osobe Sunčani Hvar d.d., svatko u svom dijelu obavljanja poslova, položaja i odgovornosti, dijelom zasebno, a dijelom zajednički i dogovorno.

 

Naime, u razdoblju nakon ulaska grupacije Orco Property Group S.A. u vlasničku strukturu Sunčani Hvar d.d. kao tvrtke u javno privatnom partnerstvu između spomenute grupacije i fondova Republike Hrvatske, odnosno u razdoblju od 2005.g. do 2008.g.  grubo su kršili pravila poslovanja i upravljanja imovinom Sunčani Hvar d.d., zaključivali ugovore i dogovarali poslove štetne za Sunčani Hvar d.d., neosnovano trošili i teretili Sunčani Hvar d.d. takvim troškovima, dijelom u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi za povezane tvrtke unutar Orco Property Group S.A., iako su znali za prezaduženost i kontinuirane negativne poslovne rezultate Sunčani Hvar d.d., te tako počinili više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to:

- kaznena djela Zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337. i čl.38. Pomaganje u svezi čl. 337., Zaključenje štetnog ugovora iz čl.294. i Krivotvorenje službene isprave iz čl.312. KZ-a, a sve na štetu Sunčani Hvar d.d. u ukupnom iznosu od cca 16 mil kuna.

 

U ovom predmetu nastavlja se kriminalističko istraživanje u suradnji i koordinaciji sa nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu, Poreznom upravom Split, Financijskom policijom Split i Upravom kriminalističke policije MUP-a RH u sjedištu.

 



Stranica