PROVOĐENJE KAMPANJE "MANJE ORUŽJA MANJE TRAGEDIJA" U SOLINU I KAŠTELIMA

Dana 21. studenog 2010. godine, u nedjelju, od 9,00 do 12,00 sati, braniteljske udruge s područja Solina i Kaštela, ispred 15 crkava postaviti će info. pultove na kojima će se promovirati kampanja „Manje oružja – manje tragedija“. Biti će odjeveni u majice kampanje, u ime svojih braniteljskih udruga i pozivati će građane da predaju policiji oružje koje nezakonito drže u svojim domovima, te dijeliti promotivne materijale.

 

       Dana 21. studenog 2010. godine, u nedjelju, od 9,00 do 12,00 sati, braniteljske udruge s područja Solina i Kaštela, ispred 15 crkava postaviti će info. pultove na kojima će  se promovirati kampanja „Manje oružja – manje tragedija“.  Biti će  odjeveni u majice kampanje, u ime svojih braniteljskih udruga i pozivati će građane da predaju policiji oružje koje nezakonito drže u svojim domovima, te dijeliti promotivne materijale.

        U povodu kampanje "Manje oružja –manje tragedija" koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova RH , splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je pismo župnicima u kojem između ostalog kaže : "Svjedoci smo povremenih tragičnih događaja , često sa smrtnim posljedicama, a koje su povezane s nezakonitim posjedovanjem oružja u našim obiteljima" i poručuje da  premda mnogi smatraju kako  im je oružje samo uspomena na sudjelovanje u Domovinskom ratu, ono je stvarna prijetnja mirnom životu i sigurnosti ljudi. I ovim putem nastoji se potaknut sve obitelji i pojedince  da na zakonit način uklone oružje iz svojih domova  kako bi svi zajedno doprinijeli ljepoti mirnog života.

        Tijekom kampanje „Manje oružja – manje tragedija“ građani mogu bez ikakve sankcije i evidentiranja u policijskim evidencijama predati oružje koje nezakonito drže u svojim domovima.

       Svatko tko želi predati takvo oružje može nazvati policiju na broj 192, adetaljnije informacije o kampanji i načinima predaje oružja može dobiti u svakoj policijskoj postaji ili u nekoj od braniteljskih udruga.

 Info pultovi postavit će se  na slijedećim lokacijama:

KAŠTELA

Kaštel Sućurac, Crkva sv. Jurja Mučenika, Obala kralja Tomislava

Kaštel Gomilica, Crkva sv. Jeronima, Cesta dr. Franje Tuđmana

Kaštel Kambelovac, Crkva sv. Mihovila, Mandrać

Kaštel Lukšić, Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije, Obala kralja Tomislava

Kaštel Stari, Crkva sv. Ivana Krstitelja, Ulica Ivana Danila

Kaštel Novi, Crkva sv. Petra Apostola, Ulica Petra od Klobučca

Kaštel Štafilić, Crkva Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije

Radun, Crkva Kraljice Mučenika

Rudine, Crkva sv. Leopolda Bogdana Mandića

SOLIN

Crkva Gospe od otoka, Petra Krešimira IV. 4.

Blace, Crkva sv. Jure

Kučine, Crkva sc. Luke

Mravince, Crkva sv. Ivana, Gajeva 39.

Vranjic, Crkva sv. Martina

Sv. Kajo, Crkva Pape mučenika

 

U akciji sudjeluju braniteljske udruge:

HVIDRA Kaštela

Lučonoše Domovinskog rata

Udruga obitelji i roditelja poginulih branitelja Grada Kaštela i Kaštelanske Zagore

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata

Udruga branitelja dragovoljaca Domovinskog rata

Udruga branitelja Kaštel Lukšić

Klub 141. brigade

HVIDRA Solin



Stranica