PREGLED STANJA SIGURNOSTI : Ljeto 2010 godine

Slika /PU_SD/ljeto2010..jpg

U sklopu analize stanja sigurnosti na području PU SD tijekom protekle ljetne turističke sezone i priprema za predstojeću 2011.god. u prostorijama PU SD, 17. studenog 2010. održan je radni sastanak kojem su uz policijske službenike prisustvovali i predstavnici županije Splitsko dalmatinske, Državne uprave za zaštitu i spašavanje – područni ured Split, Hrvatske gorske službe spašavanja, Odbora za sigurnost županije SD, Prekršajnog suda, Lučke uprave, Carinarnice, Državnog inspektorata, Županijske uprave za ceste i Hrvatskih cesta.

 

U sklopu analize stanja sigurnosti na području PU SD  tijekom protekle ljetne turističke sezone i  priprema za predstojeću 2011.god. u prostorijama PU SD, 17. studenog 2010. održan je radni sastanak kojem su uz policijske službenike prisustvovali i predstavnici  županije Splitsko dalmatinske, Državne uprave za zaštitu i spašavanje – područni ured Split, Hrvatske gorske službe spašavanja,  Odbora za sigurnost županije SD, Prekršajnog suda, Lučke uprave, Carinarnice, Državnog inspektorata, Županijske uprave za ceste i Hrvatskih cesta.

Raspravi  koju je moderirao načelnik PU Josip Bukvić prethodio je kratak uvod i osvrt na pokazatelje stanja sigurnosti kroz izvješće PU SD.  Kroz predstavljanje rezultata i značajnijih parametara sigurnosti kao posebno pozitivan segment istaknuta je sigurnost prometa i pojavnost kaznenog djela razbojništva kao dva segmenta sigurnosti od izuzetnog utjecaja na sam osjećaj sigurnosti. Naime, uz objektivno manji broj zabilježenih prometnih nesreća najpovoljnijim se ocjenjuje podatak o pet smrtno stradalih osoba u periodu od 1.5. do 30.9. u odnosu na dvadeset jednu smrtno stradalu osobu u prometu tijekom istog razdoblja 2009.god.  Tijekom istog perioda u 2010.god. na području PU se bilježi i 27 kaznenih djela razbojništva što je u odnosu na 2009. manje za 23 KD.   

Svi na sastanku prisutni aktivno su sudjelovali u raspravi analizirajući stanje sigurnosti sa pozicija nadležnosti službe i institucije koju predstavljaju  gotovo jednoglasno potvrdivši kvalitetnu partnersku suradnju uz niz kritičkih osvrta i na pojedine slučajeve u kojima se suradnja može i unaprijediti.

Koordinacije kakva je ovom prilikom upriličena u PU SD prihvaćene su i kao dobar put daljeg razvoja partnerstva i prilika za još kvalitetniju pripremu i planiranje sljedeće turističke sezone.

Načelnik Bukvić zahvalio je prisutnima na suradnji  uz jasnu poruku kako sigurnost definitivno predstavlja značajnu stavku u ukupnom uspjehu turističke djelatnosti.



Stranica