JAVNA TRIBINA - „Živim život bez nasilja“

Ministarstvo unutarnjih poslova RH i Program Ujedinjenih naroda u RH pokrenuli su kampanju „Živim život bez nasilja“. Povod za akciju je 25. studeni kada se obilježava Međunarodni dan sprječavanja nasilja nad ženama te zaključci međuresornog sastanka „Nasilje u obitelji i nad ženama“, koji je početkom listopada iniciralo Ministarstvo unutarnjih poslova.

 

Ministarstvo unutarnjih poslova RH i Program Ujedinjenih naroda u RH pokrenuli su kampanju  „Živim život bez nasilja“. Povod za akciju je 25. studeni kada se obilježava Međunarodni dan sprječavanja nasilja nad ženama te zaključci međuresornog sastanka „Nasilje u obitelji i nad ženama“, koji je početkom listopada iniciralo Ministarstvo unutarnjih poslova.   

 

U sklopu provođenja ove kampanje Policijska uprava splitsko-dalmatinska održati će javnu tribinu o problematici nasilja u obiteljiu srijedu, 17. studenog 2010.g. u 10.00 sati u dvorani Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu, Ulica Slobode 2.

 

Partneri i izlagači u provođenju tribine su:

  • PU Splitsko-dalmatinska:Stipe Jagnjić, dipl.iur
  • Obiteljski centar:Maja Lipanović, dipl. psih.
  • Centar za socijalnu skrb Split:Renata Jurčević, dipl.soc.rad
  • Udruga Mirta:mr. Vedrana Ždero, spec. klin. psih. i Adrijana Bedrica, dipl. psih.
  • Povjerenstvo za ravnopravnost spolova:  Ivanka Luetić-Boban, predsjednica Povjerenstva

 

Tijekom kampanje„Živimživotbeznasilja“ Policijska uprava splitsko-dalmatinska provest će i niz drugih preventivnih aktivnosti u suradnji sa obrazovnim i drugim institucijama sa ciljem senzibiliziranja javnosti i podizanja svijesti građana na prijavljivanje nasilja u obitelji i izgradnju kulture nenasilja među mladima.



Stranica