Nastavak akcije "Manje oružja- manje tragedija"

 Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine nastavlja s provođenjem akcije Manje oružja – manje tragedija. Akcija se od 2007. godine organizira u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj RH, te kroz EU regionalni projekt "SEESAC" potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog "Balkana“,kojom se nastoji senzibilizirati javnost i potaknuti građane na legaliziranje i dragovoljnu predaju oružja.

 

Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine nastavlja s provođenjem akcije Manje oružja – manje tragedija. Akcija se od 2007. godine organizira u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj RH, te  kroz  EU regionalni projekt "SEESAC" potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog "Balkana“,kojom se nastoji senzibilizirati javnost i potaknuti građane na legaliziranje i dragovoljnu predaju oružja. 

 

Ova akcija ima za cilj smanjiti na najmanju moguću mjeru posljedice držanja oružja, koje građani na nezakonit način drže u svojim domovima, a koje u najvećem broju slučajeva potječe iz Domovinskog rata.

 

 Sukladno odredbama Zakona o oružju, građanima koji nezakonito posjeduju oružje pruža se mogućnost da ga bez ikakve sankcije predaju policiji.

 

            U sklopu promocije navedene akcije, u gradovima na području PP Sinj  postavit će se info pultovi, na kojima će građanima biti pružene informacije o akciji te načinima i uvjetima predaje oružja.

 

            Info pultovi će biti postavljeni prema slijedećem rasporedu:

Sinj – subota, 06.11.2010. god. od 9,00 do 14,00 sati, Trg kralja Tomislava

Trilj – nedjelja, 07.11.2010. god. od 9,00 do 14,00 sati, Ulica kralja Tomislava

Vrlika – nedjelja, 07.11.2010. god. od 9,00 do 14,00 sati, Trg fra Filipa Grabovca



Stranica