PREVENTIVNA AKCIJA: Živim život bez nasilja

Slika PU_SD/logo-slide 1.jpg

U periodu od 08. do 24.studenog 2010. godine od strane Odsjeka za prevenciju i Odsjeka maloljetničke delinkvencije ove Policijske uprave provoditi će se na području grada Splita i cijele županije veliki broj preventivnih aktivnosti vezano za akciju „Živim život bez nasilja“ i obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25.11.2010. godine.

 

U  periodu od 08. do 24.studenog 2010. godine od strane Odsjeka za prevenciju  i Odsjeka maloljetničke delinkvencije ove Policijske uprave provoditi će se na području grada Splita i cijele županije veliki broj preventivnih aktivnosti vezano za akciju „Živim život bez nasilja“  i obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25.11.2010. godine.

 

Aktivnosti su dio nacionalnog projekta MUP-a RH i imaju za cilj podizanje svijesti građana na prijavljivanje nasilja u obitelji i na izgradnju kulture nenasilja među mladima.

 

U sklopu provedbe aktivnosti biti će angažirane  poznate osobe iz javnog života kao promotori pozitivnih poruka, realizirati će se suradnja sa obrazovnim ustanovama na konkretnim aktivnostima i uz posjet policijskih službenika, organizirati javna tribina, isticati će se plakati sa prigodnom porukom,  putem medija isticati će se teme prevencije nasilja u obitelji, realizirati će se suradnja i zajednički nastup sa nizom drugih državnih i nevladinih institucija  itd.

 

Posebno će se  organizirati završena svečanost dana 24.studenog .2010. godine u Splitu kojom prigodom će se uz prigodni program  nagraditi i kreativni likovni radovi djece.

 

Aktivnost će biti ciljano provođena i na području grada Kaštela uz dogovor sa predstavnicima lokalne vlasti, državnim institucijama i obrazovnim ustanovama.   

osobne

imjera počiniteljima obiteljskog nasilja.

Svrha



Stranica