MJESEĆNO IZVJEŠĆE O PROMETU

Na području Policijske uprave splitsko- dalmatinske u mjesecu svibnju 2010. godine evidentirano je ukupno 357 prometnih nesreća, od čega 132 s ozlijeđenim osobama i 223 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama teže je ozlijeđeno 42, a lakše 146 osoba. U navedenom periodu, od posljedica zadobivenih u prometnim nesrećama tri osobe su smrtno stradale. U ukupnom broju prometnih nesreća u svibnju sudjelovalo je 35 alkoholiziranih osoba.

 

              Na području Policijske uprave splitsko- dalmatinske u mjesecu svibnju 2010. godine evidentirano je ukupno 357 prometnih nesreća, od čega 132 s ozlijeđenim osobama i 223 s materijalnom štetom. U prometnim  nesrećama teže je ozlijeđeno 42, a lakše 146 osoba. U  navedenom periodu, od posljedica zadobivenih u prometnim nesrećama tri  osobe su smrtno  stradale.  U ukupnom broju prometnih nesreća u svibnju sudjelovalo je 35 alkoholiziranih osoba.

             Evidentirane su 54 prometne nesreće s motociklima i mopedima u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 10 osoba je teško ozlijeđenih, dok je 27 lakše ozlijeđenih. 

             Zbog vožnje pod utjecajem alkohola kao i učestalog činjenja prometnih prekršaja u policijskim postajama zadržano je do prestanka djelovanja opojnog sredstva 47 osoba. Tijekom mjeseca svibnja evidentirano je deset kaznenih djela koja se odnose na izbjegavanje zabrane iz sigurnosnih mjera u prometu.

 

             U cilju poboljšanja sigurnosti u prometu  policijski službenici PU S-D u narednom razdoblju aktivnosti nadzora prometa pojačano usmjeriti na sudionike u prometu s motociklima i mopedima, alkoholizirane vozače, nepoštivanje brzine kretanja vozila, pješake kao i mlade vozače.

 
 
 


Stranica