Sastanak predstavnika PU S-D s predstavnicima konzularnog zbora u Splitu

Slika PU_SD/konzuli.jpg

Dana 09.06.2010. godine u prostorijama PU Splitsko-dalmatinske načelnik gospodin Josip Bukvić, zamjenik načelnika gospodin Ivo Labrović i suradnici održali su radni sastanak s konzularnim predstavnicima kojima je sjedište na području Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.


 

Dana 09.06.2010. godine  u prostorijama PU Splitsko-dalmatinske načelnik gospodin Josip Bukvić, zamjenik načelnika gospodin Ivo Labrović i  suradnici održali su radni sastanak s konzularnim predstavnicima kojima je  sjedište na području Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Sastanku su  nazočili: gosp. Ante Plančić počasni konzul Slovačke Republike, gosp Slobodan Ančić Švedski konzul, gđa. Silvana Kondić počasni konzul Kraljevine Nizozemske, gosp Nenad Muscatello počasni konzul Kraljevine Danske i gđa. Sanja Širić zamjenica počasnog konzula Republike Austrije gosp. Marina Mrklića.

Nazočnima su se predstavili načelnik i zamjenik načelnika PU S-D kao novi rukovoditelji na navedenim funkcijama uz isticanje spremnosti na daljnju suradnju i međusobnu komunikaciju. Između ostalog predstavljen je plan aktivnosti PU S-D za predstojeću turističku sezonu.  Precizirani su  prioriteti bitni za ostvarivanje pune sigurnosti domaćih i stranih turista.

Od strane  predstavnika konzularnih predstavništava istaknuta je dosadašnja dobra suradnja s policijskim službenicima u rješavanju problematike državljana zemalja koje predstavljaju. U tijeku razgovora po pojedinačni izlaganjima istaknuti su mogući problemi i praksa postupanja u određenim situacijama koje se mogu dogoditi stranim turistima tijekom boravka u našoj zemlji . Usuglašeni su i stavovi vezani za zajedničko postupanje. Od strane načelnika Policijske uprave potvrđeno je da će obavijest o održanom sastanku i odrađenim temama biti dostavljena i drugim zainteresiranim predstavnicima konzularnih predstavništava koji su ispričali svoj nedolazak kao i policijskim postajama s uputama o  postupanju.

Na kraju sastanka počasni gosti su izrazili zadovoljstvo suradnjom policije, te je obostrano naglašena važnost održavanja zajedničkih sastanaka na kojima se razmjenom iskustava postiže bolja međusobna koordinacija i komunikacija.     



Stranica