Djelatnici PU S-D darivali krv

Klub dobrovoljnih darivatelja krvi PU S-D u suradnji s GD Crveni križ Split, dana 19. svibnja 2010.godine u prostorijama Specijalne jedinice policije u Mravincima proveo je drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji je pristupio 101 dobrovoljni darovatelj: 90 djelatnica i djelatnika PU S-D, 11 građana i umirovljenih djelatnika.

 

 Klub dobrovoljnih darivatelja krvi PU S-D u suradnji s GD Crveni križ Split, dana 19. svibnja 2010.godine u prostorijama Specijalne jedinice policije u Mravincima proveo je drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji je pristupio 101 dobrovoljni darovatelj: 90 djelatnica i djelatnika PU S-D, 11 građana i umirovljenih djelatnika. Ukupno je prikupljeno 94 doze krvi. Po prvi put krv su dala tri nova darovatelja. na akciji su zabilježeni i rekorderi u darivanju i to gospodin Tonći Gaće, umirovljeni policijski službenik kojemu je ovo bio 68 put, gospodin Stipan Zorić, umirovljeni policijski službenik 44. put i policijski službenik PU S-D Zoran Roso koji je krv darivao 43 puta. Krv je također 27 puta darivala i gđa. Daria Mikelić, djelatnica PU S-D.

Klub je osnovan 19.12.1997.godine kao jedini takav u MUP-u RH. Danas broji 280 aktivnih članova što je i rezultiralo dosadašnjim uspješnim akcijama darivanja krvi, te je jedan od najaktivnijih klubova dobrovoljnih darovatelja krvi na području splitsko-dalmatinske Županije.

Cilj kluba je osigurati dovoljne količine krvi onima kojima je potrebna. Klub tijekom godine organizira tri akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a slijedeća je planirana u mjesecu rujnu, u suradnji s gradskim društvom Crvenog križa Split i Odjelom za transfuziju KBC Split. Klub se financira mjesečnim izdvajanjem djelatnika PU S-D.



Stranica