Mobilna policijska ispostava na Hvaru

Slika PU_SD/mobilna.jpg

Dana 24.05.2010. godine Mobilna policijska ispostava PU Splitsko- dalmatinske započela je svoju aktivnost i na području PP Hvar. Planirano je da svakih 15 dana uz prethodnu najavu ispostava boravi na području općine Sućuraj . Aktivnost je vezana uz pojačane aktivnosti vezane za turističku sezonu i potrebe mjesnog stanovništva.

 

Dana 24.05.2010. godine Mobilna policijska ispostava PU Splitsko- dalmatinske započela je svoju aktivnost i na području PP Hvar. Planirano je da svakih 15 dana uz prethodnu najavu ispostava boravi na području općine Sućuraj . Aktivnost je vezana uz pojačane aktivnosti vezane za turističku sezonu i potrebe mjesnog stanovništva. Tijekom boravka na terenu policijski službenici koji koriste posebno prilagođeno kombi vozilo uz mogućnost korištenja informacijskog sustava MUP, obavljati će većinom preventivne aktivnosti uz rad službenika upravnih poslova koji će odgovarati na upite građana u svezi statusnih prava iz nadležnosti MUP-a. Zaprimat će kompletirane zahtjeve za izradu osobne iskaznice u situacijama ispunjavanja propisanih uvjeta.

Prvi izlazak na teren protekao je uz interes lokalnog stanovništva, veliki broj upita te uz pristupanje i stranih turista koji su u razgovoru sa policijskim službenicima tražili kraće informacije vezano za promet. Izvršena priprema od strane PP Hvar i obavijest o boravku mobilne policijske ispostave rezultirala je interesom mjesnog stanovništva te pohvalama koje se odnose na planirane aktivnosti s obzirom na velike udaljenosti prostora Općine od sjedišta Policijske postaje.

Za vrijeme boravka na terenu realizirana je i aktivnost vezana za podjelu letaka u svezi zabrane korištenja neregistriranih vozila i obveze osiguranja istih.



Stranica