Udruga «Kadena»

Slika PU_SD/Golubice Kaštela 2009 (14)(1).jpg

Projekt «POLICAJAC-PRIJATELJ» Obzirom da su Livija Plančić i Mladen Ćapeta osnivači udruge «Kadena», udruge za pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, ali ujedno i djelatnici MUP-a, PU splitsko-dalmatinske, predložili su da se splitska policija s većim angažmanom uključi u rad s tom grupacijom djece uzimajući u obzir činjenicu da se iz njihovih redova nerijetko regrutiraju djeca i maloljetnici delinkventnog ponašanja.

Projekt «POLICAJAC-PRIJATELJ»
 

Obzirom da su Livija Plančić i Mladen Ćapeta osnivači udruge «Kadena», udruge za pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, ali ujedno i djelatnici MUP-a, PU splitsko-dalmatinske, predložili su da se splitska policija s većim angažmanom uključi u rad s tom grupacijom djece uzimajući u obzir činjenicu da se iz njihovih redova nerijetko regrutiraju djeca i maloljetnici delinkventnog ponašanja.

 

Rukovodstvo splitske policije spremno se uključilo u ovu inicijativu udruge i to u sklopu kontinuiranog preventivnog i odgojnog djelovanja policije među djecom i mladima kroz projekt «Policije u zajednici».

 

Tako je dogovoreno da se za početak (22.04. u dječjem domu «Miljenko i Dobrila» u Kaštel Lukšiću, te početkom 5.mj. u domu «Maestral» Split) organizira edukativno predavanje u cilju prevencije raznih vrsta ovisnosti (droga, alkoholizam, pušenje…) koje će prezentirati voditelj Odsjeka za osiguranje, prevenciju, metodologiju rada i stručno usavršavanje policije, g. Paško Ugrina.

 

Zatim još jedno edukativno predavanje o ponašanju u prometu (28.04. u domu «Maestral» prilagođeno djeci mlađeg uzrasta i 29.04. u domu «Miljenko i Dobrila» prilagođeno starijoj osnovnoškolskoj djeci i srednjoškolcima) koje će prezentirati policijski službenik za prevenciju u cestovnom prometu, g. Mladen Delić.

 

Nadalje, u sklopu aktivnosti policije kojima se promiče nenasilje na sportskim terenima, dogovoreno je da će se u suradnji sa sportskim djelatnicima djecu će voditi na neku od sportskih priredbi (nogometna utakmica ili nešto sl.).

 

Ravnateljica doma «Maestral», gđa Edita Maretić i voditelj doma «Miljenko i Dobrila», g. Toni Maglica istakli su zadovoljstvo ovim aktivnostima policije budući da zaista postoji potreba stalnog odgojno-edukativnog rada sa djecom.

 

Čak je i nekolicina djece iskazalo želju daljnjeg školovanja za policijsko zanimanje, što bi svakako trebalo poduprijeti.

 

Ovo je način da se javnost informira da policija nije samo represivna, već i institucija koja kroz niz kontinuiranih preventivnih i odgojnih aktivnosti među djecom i mladima nastoji ne samo spriječiti njihovo neprihvatljivo i štetno ponašanje u društvu, nego i doprinjeti njihovom razvoju u psiho-fizički zdrave ljude.

 
 
                                                                      
 


Stranica