Mobilna policijska ispostava

Slika PU_SD/topvijesti/godina_2010/veljača/vozilo_mup/vozilo1.jpg

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Policijska uprava splitsko-dalmatinska je od strane Ministarstva unutarnjih poslova dobila na korištenje kombi vozilo marke Mercedes "Vito" posebno opremljeno i osposobljeno za rad na terenu u funkciji mobilne ispostave. Planirana aktivnost vezana je za mjere i radnje iz projekta policija u zajednici sa temeljnom pretpostavkom bolje dostupnosti građanima, provođenju preventivnih aktivnosti te detektiranju i rješavanju problema na terenu.   


Na vozilu su istaknuta policijska obilježja, a opremljeno je zvučnim i svjetlosnim signalima. Unutrašnjost vozila opremljena je sa usporednim sjedalima i radnom plohom. Unutar vozila postoji instalirano prijenosno računalo, pisač i skener sa mogućnosti korištenja informacijskog sustava MUP-a i Interneta. Veći dio prostora opremljen je priručnim ladicama za smještaj dokumentacije, opreme i naoružanja.

Obzirom da na području određenih Policijskih postaja postoje teritorijalna područja koja su dislocirana i gdje je nazočnost policije uvjetovana prvenstveno pozivom i reakcijom na nastali problem ovako opremljeno vozilo će uvelike pomoći i građanima i policijskim službenicima u cilju bržeg rješavanja određenog problema, pa i iz domene upravnih poslova.

Cilj ovog projekta je velik broj ostvarenih kontakata i  maksimalna dostupnost građanima. Detektiranje problema i prikupljanje operativnih saznanja. Zahvaćanje većeg broja osoba preventivnim programima. Rješavanje tekuće problematike. Kontakt sa žrtvama kaznenih dijela i upućivanje u proceduru postupanja MUP-a. Vizualizacija pokrivanjem terena. Stvaranje povjerenja i isticanje uloge policije. Usmjeravanje na ciljanu populaciju djece i starijih osoba. Ostvarivanje prava sa osnova osobnih dokumenata na terenu. 

Dana 23. veljače 2010. godine, kombi vozilo će se nalaziti na području Policijske postaje Sinj, u mjestu Vrlika, od 10.00 do 15.00 sati.



Stranica