Zaplijenjeno više od 500 grama heroina

Slika PU_SD/topvijesti/godina_2009/prosinac/droga_tešija.jpg

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga, proveli su kriminalističko istraživanje nad tridesettrogodišnjakom i četrdesetogodišnjakom zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Zlouporabe opojnih droga“ iz čl.173.st.2. KZ-a.

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga, proveli su kriminalističko  istraživanje nad tridesettrogodišnjakom i četrdesetogodišnjakom zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Zlouporabe opojnih droga“ iz čl.173.st.2. KZ-a.
Jučer 30. prosinca 2009. oko 02,25 sati u Dugopolju, zaustavljeno je osobno vozilo citroen C 8 u kojem su se osobe nalazile, a pretragom navedenog vozila pronađena je pvc vreća sa opojnom drogom heroin ukupne mase 521,20 grama. Također je obavljena i pretraga stanova koje koriste te je tom prilikom pronađeno 911 grama opojne droge Amfetamin-speed, 17 grama Marihuane, sredstva za pakiranje i preprodaju opojnih droga, vage za precizna mjerenja, te veća količina novca za koji se sumnja da potječe od  preprodaje opojne droge.  Obavljeno m pretragom stana koji četrdesetogodišnjak koristi zajedno sa djevojkom pronađeno je i vatreno oružje.
Poduzetim izvidima utvrđeno je da je četrdesetogodišnjak opojnu drogu nabavljao na području BIH, krijumčario je u RH, prepakirao u manje količine te je preprodavao na ilegalnom narkomanskom tržištu na području Splita i okolice. Tridesettrogodišnjaka koji je također kriminalistički istražen, angažirao je zbog prijenosa i prijevoza droge iz BIH  i RH.
Materijalna vrijednost pronađene droge na ilegalnom narkomanskom tržištu cijeni se na cca 400.000,00 kuna.       

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, obojica su zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela „Zlouporabe opojnih droga“ iz čl.173.st.1. i 2. KZ-a privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.

 

Stranica