Izbjegavanje carinskog nadzora

Slika PU_SD/topvijesti/godina_2009/prosinac/cigarete01.jpg

Pojačanim aktivnostima policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske, u sklopu operativne akcije "Mir i dobro", 23. prosinca, u jutarnjim satima, na A-1, u mjestu Zagvozd, policijski službenici Policijske postaje Imotski zaustavili su teretno vozilo mercedes sprinter, BiH registracijskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnjak.

Foto: Ilustracija

Pojačanim aktivnostima policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske, u sklopu operativne akcije  "Mir  i dobro",
23. prosinca, u jutarnjim satima, na A-1, u mjestu Zagvozd, policijski službenici Policijske postaje Imotski zaustavili su teretno vozilo mercedes sprinter, BiH registracijskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnjak. Temelje
m naloga izvršena je pretraga vozila, kada je u prepravljenom prostoru utovarnog sanduka pronađeno ukupno 750 šteka raznih cigareta. Osnovano se sumnja da su navedene cigarete prokrijumčarene iz BiH, te namijenjene ilegalnom tržištu na području Zagreba. Nad 35-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje te mu slijedi odgovarajuća kaznena i prekršajna prijava.

Također, jučer, u poslijepodnevnim satima, u Brelima, na DC-39, policijski službenici Policijske postaje Makarska zaustavili su osobno vozilo marke citroen, dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak. Temeljem naloga, izvršena je pretraga vozila, kojom prilikom je pronađeno 548 šteka raznih cigareta, bez nadzornih markica. Nad 30-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje te mu slijedi odgovarajuća kaznena prijava.


 

Stranica