Kaštela: Sedmorica osumnjičenih za teške krađe

Slika PU_SD/topvijesti/godina_2009/listopad/uhicenik03.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela proveli su kriminalističko istraživanje nad više osoba sa područja Kaštela. Sumnja se da su u proteklih nekoliko mjeseci na području Kaštela počinili više provala u kuće, kioske, župni ured, trgovinu i gradsku knjižnicu. Ovim kaznenim djelima pričinjena je materijalna šteta veća od 200 tisuća kuna.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela proveli su kriminalističko istraživanje nad više osoba sa područja Kaštela. Sumnja se da su
u proteklih nekoliko mjeseci na području Kaštela počinili više provala u kuće, kioske, župni ured, trgovinu i gradsku knjižnicu. Ovim kaznenim djelima pričinjena je materijalna šteta veća od 200 tisuća kuna.
Većinom su otuđivali različiti građevinski materijal i alat, a sumnja se također da su provalili u privatnu kuću iz koje su otuđili umjetničku sliku i televizor čime je procijenjena metrijalna šteta od 100 tisuća kuna. Većinu otuđenih predmeta su prereprodali različitim osobama
protiv kojih će također biti podnesena odgovarajuća kaznena prijava, dok je dio otuđenih predmeta izuzet.
Osnovano se sumnja da je 23-godišnjak počinio osam teških krađa, 20-godišnjak šest, drugi 20-godišnjak tri, 25-godišnjak dvije, dok su 21-godišnjak, 22-godišnjak i 19-godišnjak počinili po jednu tešku krađu.

Također, osnovano se sumnja da je prvospomenuti 23-godišnjak počinio i jednu krađu otuđivši MTC piaggio X9. Svim osumnjičenim osobama slijede kaznene prijave redovnim putem.  

 

Stranica