Pojačane mjere u prometu za vrijeme obilježavanja blagdana Svih svetih

Slika PU_SD//topvijesti/godina_2009/studeni/svijece.jpg

I ove godine prigodom obilježavanja blagdana Svih svetih, na području cijele Republike Hrvatske doći će do povećanog prometa vozila na cestama, kao i većeg okupljanja građana na grobljima. Prosuđuje se da će promet na cestama, a posebno na prilaznim cestama grobljima, osobito biti pojačan od petka, 30. listopada do ponedjeljka, 2. studenog.

Foto: Ilustracija

I ove godine prigodom obilježavanja blagdana Svih svetih, na području cijele Republike Hrvatske doći će do povećanog prometa vozila na cestama, kao i većeg okupljanja građana na grobljima.


Prosuđuje se da će promet na cestama, a posebno na prilaznim cestama grobljima, osobito biti pojačan od petka, 30. listopada do ponedjeljka, 2. studenog.


Prometna policija će pojačanim mjerama i aktivnostima nastojati osigurati nesmetano odvijanje cestovnog prometa, te će ciljano postupati prema sudionicima u prometu koji narušavaju normalni prometni tok ili grubo krše prometne propise zbog kojih se događaju prometne nesreće, ponekad i sa vrlo teškim posljedicama.

Policijske uprave splitsko-dalmatinska će ostvariti potrebnu suradnju sa policijom Bosne i Hercegovine s ciljem dobivanja pravovremenih informacija o nailascima većih kolona vozila, kako bi s tim u vezi mogli poduzimati potrebne mjere.

Policija će također, ostvariti kontakte s odgovornim osobama na grobljima, a groblja će također obilaziti policijske ophodnje.

Apeliramo na građane da se pridržavaju prometnih propisa i zapovijedi policijskih službenika kako bi se izbjegle nepotrebne gužve i kako bi svi na svoja odredišta stigli na vrijeme, ali sigurno.  

Stranica