Posjet učenika O.Š. "Marjan" PU SD

Slika PU_SD/topvijesti/godina_2009/listopad/2c_Marjan1.jpg

U srijedu, 14. studenog,  zgrada Policijske uprave splitsko-dalmatinske gotovo dva sata odzvanjala je od veselog dječjeg glasa i smijeha. Naime, u posjet upravi došla su 23 učenika 2.c razreda splitske Osnovne škole „Marjan“ predvođeni učiteljicom Anđelkom Vugdelija i pedagogom Vrankom Perkovićem.  Osnovce su dočekali Diana Jakšić, Bože Đerek i Marijan Ćelić koji su ih potom proveli ustrojstvenim jedinicama kojima su na čelu.  

U uvodu mališani su uz ples odrepali  „policijsku pjesmu“ koju su sami skladali uz pomoć svojih nastavnika.

Na samom početku djeci je predočena izrada putovnica, vozačkih dozvola i osobnih iskaznica.  U Odsjeku za protueksplozijsku zaštitu mogli su vidjeti sve one predmete koji su opasni ukoliko netko dođe u njihov posjed, a posebno zanimljivo je bilo u krim tehnici. Svi su za uspomenu dobili otisak prsta, te su sa zanimanjem slušali  na koji način se uzimaju otisci i  kako se izrađuje signaletička fotografija od kako ih sama djeca nazivaju „lopovi“ i „oni zločesti“.

Zanimljivo je bilo i u Operativno komunikacijskom centru gdje su policajci bili ugodno iznenađeni da svi znaju kada treba zvati broj 92. I mi smo uspjeli iznenaditi djecu kada smo im na temelju imena i prezimena rekli kako im se zovu roditelji i gdje stanuju.

Ukratko, bio je to jedan zanimljiv susret gdje smo bili iznenađeni otvorenošću djece, a vjerujemo da su i oni bili iznenađeni našom otvorenošću, što je bio i cilj posjeta. Približiti djecu policiji, odori i policijskom teškom poslu.

Vjerujemo da smo u tome uspjeli. Navedeni posjet je tek početak suradnje sa O.Š. „Marjan“, te se iskreno nadamo da će im se pridružiti i ostale osmoljetke splitsko-dalmatinske Županije.

Na samom kraju mališanima je bio osobit doživljaj i dolazak pripadnika Interventne jedinice policije koji su ih „pravim“ policijskim autima doveli u upravu i vratili u školu.   

 

Stranica