Solin: Obilježavanje Dana policije

Slika PU_SD/topvijesti/godina_2009/rujan/Dan_policije_Solin1.jpg

Na Dan policije i blagdan Svetog Mihovila, 29. rujna , službene prostorije Policijske postaje Solin posjetio je dogradonačelnik grada Solina gosp.Dalibor Ninčević zajedno sa dijelom članova Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Solina. Uz čestitke svim policijskim službenicima i iskazano zadovoljstvo radom postaje, unaprijeđeno i aktivnim radom Vijeća za prevenciju kriminaliteta, već treću godinu za redom, grad Solin novčanom nagradom i prigodnom zahvalnicom stimulira dobar rad odabirom najboljeg policajca.

Ove godine najboljim policijskim službenikom proglašen je vođa ophodnje Igor Gelo.

Predstavnici medija koji uobičajeno prate rad Vijeća nisu propustili priliku porazgovarati sa susretljivim Igorom ali i komentirati izbor sa načelnikom Mladenom Šerić.

Nakon kratke svečanosti u Policijskoj postaji nazočni su krenuli do Gospinog Otoka gdje se u organizaciji Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Solina i partnera održavalo takmičenje solinskih osnovnih škola u spretnosti vožnje biciklom. Uz službenike PP Solin, kolege iz Postaje prometne policije i Interventne jedinice policije partneri su solinskog Vijeća za prevenciju u projektu Sigurnost i prometna kultura koji se provodi cijelu godinu.

Svečarsko raspoloženje Dana policije upotpunile su Solinske mažoretkinje, članovi Old timer kluba Zvonimir i udruge MTC Plavi vitezovi uz gromoglasan nastup modelara Zajednice tehničke kulture koji su prezentirali modele vozila sa benzinskim motorima.

Donacijom nagrada grad Solin osigurao je i natjecateljski poticaj, a zahvalnice Vijeća za prevenciju uručene trojici kontakt policajaca i ravnateljima triju osnovnih škola potvrdile su intenciju Solina da živi u duhu istaknute krilatice: Solin – grad sigurnog odrastanja.   

 

Stranica