Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti

Sinoć u 19.20 sati, na križanju Zagrebačke ulice i Ulice Kralja Zvonimira, u trenutku kada je na semaforu bilo upaljeno crveno svijetlo, policijski službenici uočili su osobni automobil marke peugeot 306, splitskih registracijskih oznaka, kojim je upravljala soba za koju su pretpostavili da se radi o osobi za kojom policija traga zbog počinjenja više kaznenih dijela.

Sinoć u 19.20 sati, na križanju Zagrebačke ulice i Ulice Kralja Zvonimira, u trenutku kada je na semaforu bilo upaljeno crveno svijetlo, policijski službenici uočili su osobni automobil marke peugeot 306, splitskih registracijskih oznaka, kojim je upravljala soba za koju su pretpostavili da se radi o  osobi za kojom policija traga zbog počinjenja više kaznenih dijela.

Policijski službenici su prišli vozilu, predstavili se, te zatražili od vozača da izađe iz vozila. U tom trenutku vozač se zaključao te naglo pokrenuo vozilo, prilikom čega je došlo do oštećenja na vozilu peugeot u vidu pucanja bočnog stakla uslijed čega je jedan službenik zadobio lakše tjelesne ozljede. U namjeri zaustavljanja bijega policijski službenik iz službenog pištolja ispaljuje jedno streljivo no vozač uspijeva pobjeći. Za vozačem su poduzete intenzivne mjere traganja, a jutros je pronađeno vozilo sa kojim je vozač bježao te je očevid u tijeku.

 

Stranica