Uhićeni državljani Rumunjske

Jučer je u prostorijama Policijske uprave splitsko dalmatinske završena kriminalistička obrada u suradnji sa službenicima Policijske uprave Dubrovnik. Osnovano se sumnja da su trojica državljana Rumunjske (dvoje supružnika u dobi od 29 i 39 godine i 42-godišnjak) te dvoje za sada nepoznatih rumunjskih državljana počinili slijedeća kaznena djela na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Jučer je u prostorijama Policijske uprave splitsko dalmatinske završena  kriminalistička obrada u suradnji sa službenicima Policijske uprave Dubrovnik. Osnovano se sumnja da su trojica državljana Rumunjske (dvoje supružnika u dobi od 29 i 39 godine i 42-godišnjak) te dvoje za sada nepoznatih rumunjskih državljana počinili slijedeća kaznena djela na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Osnovano se sumnja da su u petak, 14. kolovoza, iz trgovine u Pločama otuđili tri mobitela vrijednosti oko 27 000 kuna. Istoga dana iz zlatarnice na Stradunu u Dubrovniku otuđili su dva zlatna ručna sata vrijednosti oko 25 000 kuna te je također evidentiran i pokušaj krađe sedam zlatnih narukvica iz zlatarnice u Ulici od puča također u Dubrovniku. Osnovano se sumnja da su s 14. na 15. kolovoza, otuđili i tri ručna sata iz izloga trgovine na Stradunu u Dubrovniku vrijednosti oko 71 000 kuna.

Ukradeni satovi i mobiteli su pronađeni kod osumnjičenih te će biti vraćeni vlasnicima.

Osumnjičeni rumunjski državljani su uhićeni jučer na području Policijske uprave splitsko dalmatinske te su sinoć, 16. kolovoza uz kaznenu prijavu za naprijed počinjena kaznena djela (razbojnička, drska i teška krađa), dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Splitu.

 
 

Stranica