Hodočašće u Sinj

Slika majkamarija.jpg

Uoči blagdana Velike Gospe i ove se godine dana 14./15. kolovoza 2009. očekuje hodočašće tisuće hodočasnika, osobito mladih, prema gradu Sinju gdje se 15. kolovoza 2009.g. održava središnja vjerska svečanost.

Uoči blagdana Velike Gospe i ove se godine dana 14./15. kolovoza 2009. očekuje hodočašće tisuće hodočasnika, osobito mladih, prema gradu Sinju gdje se 15. kolovoza 2009.g. održava središnja vjerska svečanost.

 

Prema prosudbi i dosadašnjim iskustvima najveći broj hodočasnika očekuje se sa područja Splita i Solina, koji će se kretati ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis), zatim ispod nadvožnjaka Kurtovići cestom kroz industrijsku zonu Podi do izlaza na D-1 istočno od tunela Orgus na Križicama, te dalje cestom D-1 Dicmo-Brnaze-Sinj, ali i sa područja Imotskog i Omiša, koji će se kretati D-60 (Imotski-Cista Prvo-Trilj-Brnaze), ŽC 6148 (Bisko-Trilj), D-62 (Šestanovac-Blato na Cetini) i ŽC 6150 (Blato na Cetini-Nova sela-Ugljane).

 

Slijedom navedenog, a zbog sigurnosti hodočasnika te sigurnog i neometanog odvijanja prometa molimo sve medije da u više navrata obavijeste hodočasnike za kretanje isključivo gore naznačenom trasom te na zabranu kretanja autocestom A-1 (Vrpolje-Dugopolje-Šestanovac-Ravča) i cestom D-1 (brza cesta Solin-Klis-Dugopolje-Križice), obvezno kretanje uz lijevi rub kolnika, kretanje u kolonama odnosno grupama, apelirati im da odjenu svjetliju odjeću i obuću, ponesu svjetleće baterijske lampe zbog bolje uočljivosti, te da poštuju upute i naredbe prometne policije.

 

Vozače obavještavamo o zabrani prometovanja ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis) dana 14. kolovoza 2009.g. od 20,00 sati do potrebe, osim za vozače koji stanuju uz ŽC 6253, te ih upućujemo na korištenje ceste D-1 (brza cesta Solin-Klis-Dugopolje), upozoravamo sve vozače na opreznu vožnju, poštivanje uputa i naredbi prometne policije. Također ukazujemo na oprez u vožnji cestama D-60 (Brnaze-Cista Provo-Trilj-Imotski), D-62 (Dugopolje-Bisko-Blato na Cetini), ŽC 6148 (Bisko-Trilj) te na ostalim prometnicama na širem području Sinja.

Vozačima u tranzitu sugeriramo korištenje autoceste A-1 (Dugopolje-Vrpolje-Šestanovac-Ravča) i državne ceste D-1 (brza cesta Solin-Klis-Dugopolje), te alternativne pravce prema Kninu i Drnišu cestama D-511, D-56, D-33.

 

Za sam blagdan Velike Gospe 15. kolovoza, molimo sve medije da ukažu na potrebu povećanog opreza vozača na svim prometnicama PU splitsko-dalmatinske, naročito na cesti D-1 (Križice-Dicmo-Brnaze-Sinj), D-60 (Brnaze-Cista Provo-Trilj-Imotski), kao i na ostalim cestama na širem području Sinja i Imotskog (posebno Prološca), upozoravamo ih da izbjegavaju prometovanje cestom D-1 kroz grad Sinj.

 
 
 

Stranica