Protupravno oduzimanje slobode

Službenici Policijske postaje Makarska su jučer, 09.kolovoza uhitili i na kriminalističku obradu priveli tridesetdevetogodišnjaka iz Makarske, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD iz čl. 124 KZ RH /Protupravno oduzimanje slobode/.

Službenici Policijske postaje Makarska su jučer, 09.kolovoza uhitili i na kriminalističku obradu priveli tridesetdevetogodišnjaka iz Makarske, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD iz čl. 124 KZ RH /Protupravno oduzimanje slobode/. Naime, osnovano se sumnja da je navedeni istoga dana oko 14 i 30 sati, u skladište svog ugostiteljskog objekta u Makarskoj, nasilno ugurao, a potom i neko vrijeme držao zaključanog dvadesetdvogodišnjeg zaposlenika jednog poduzeća koji mu je neposredno prije dovezao prethodno naručeno piće. Nakon što je supruga prvospomenutog tridesetdevetogodišnjaka rekla da pola dovezenog pića ostave u ugostiteljski objekt, a pola u skladišni prostor, dvadesetdvogodišnjak je u šali upitao želi li i glazbenu želju, što je nju povrijedilo te  se požalila svome suprugu.

Osnovano se sumnja da je u tom trenutku tridesetdevetogodišnjak zaključao dvadesetdvopgodišnjaka u skladišni prostor te ga natjerao da kleči, prijeteći mu pritom motkom koju je držao u ruci. Na intervenciju poslovođe poduzeća tridesetdevetogodišnjak je pustio dvadesetdvogodišnjaka na slobodu. Jučer, 10.kolovoza, završena je kriminalistička obrada nad tridesetdevetogodišnjakaom te mu slijedi KP iz čl. 124 /Protupravno oduzimanje slobode/  redovnim putem.

 
 

Stranica