Zaplijenjeno više od 21 kilograma heroina

Slika PU_SD/topvijesti/godina_2009/srpanj/droga_ma..jpg

U ponedjeljak, 20. srpnja, u prostorijama Policijske uprave splitsko-dalmatinske održana je konferencija za tisak na kojoj su sudjelovali načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ivan Merćep, načelnik Odjela kriminaliteta droga PU SD Ivo Labrović i načelnik PP Makarska Hrvoje Boban, a na temu zaplijene veće količine opojne droge heroin.

U ponedjeljak, 20. srpnja, u prostorijama Policijske uprave splitsko-dalmatinske održana je konferencija za tisak na kojoj su sudjelovali načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ivan Merćep, načelnik Odjela kriminaliteta droga PU SD Ivo Labrović i načelnik PP Makarska Hrvoje Boban, povodom zapljene veće količine opojne droge heroin.
Djelatnici Odjela kriminaliteta droga PU S-D u suradnji s policijskim službenicima PP Makarska proveli su kriminalističku obradu nad pedesetpetogodišnjim državljaninom iz Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Zloporaba opojnih droga iz čl.173.st.1.i 2. KZ-a.
Operativnim radom na terenu, policijski službenici su došli do saznanja da je navedeni pedesetpetogodišnjak iz BiH u Republiku Hrvatsku s osobnim vozilom škoda fabia prokrijumčario veću količinu opojne droge s namjerom daljnje preprodaje na području grada Makarske i šire.

Dana 18.07.2009. godine, u večernjim satima, u Makarskoj, na parkiralištu, policijski službenici su uočili osobno vozilo marke škoda fabia BiH registracijskih oznaka vlasništvo rent-a-car agencije iz Sarajeva kojim je upravljao navedeni pedesetpetogodišnjak.
Na temelju Naloga istražnog suca Županijskog suda u Splitu, dana 19.07.2009. godine, obavljena je pretraga vozila kojom prilikom je pronađen 21 paket sa sadržajem praškaste materije za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi Heroin ukupne mase 21,114 kg.
Materijalna vrijednost pronađene droge na ilegalnom narkomanskom tržištu cijeni se na cca 8.000.000,00 kuna.
Nakon završene kriminalističke obrade zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD  Zloporaba opojne droge čl.173.st.1.i st.2.,  danas tijekom dana počinitelj će biti priveden istražnom sucu Županijskog  suda u Splitu.

Načelnik Policijske uprave iskoristio je priliku da pohvali policijske službenike operativnog dežurstva PP Makarska i krim. službenike iste postaje koji su prvi zaprimili dojavu koja je doslovno bila u formi indicije, no bez obzira na nepotpunost prvo dobivene informacije poduzeli su doista sve radnje i pravovremeno izvijestili svoje nadređene. Upravo njihovim proaktivnim djelovanjem došlo je do zapljene ovako značajne količine opojne droge - istaknuo je načelnik Merćep.

 
 
 

Stranica