Nogometna utakmica "Hajduk"-"Dinamo", priopćenje

29. svibnja 2009.

U drugoj finalnoj utakmici finala kupa RH između HNK «Hajduk» i HNK «Dinamo» bilo je nazočno oko 12000 gledatelja, od čega oko 600 navijača gostujuće momčadi.
Prije i za vrijeme utakmice privedena su 63 navijača (22 «Hajduka» i 41 «Dinama»), a protiv 53 navijača (22 «Hajduka» i 31 «Dinama») podnesene su odgovarajuće prijave sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (alkohol i pirotehnička sredstva), Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakonu o osobnoj iskaznici i Zakon o sprječavanju zlouporabe opojnih droga.
Oduzet je i znatan broj pirotehničkih sredstava, stoga izdvajamo: pri pregledu sjeverne tribine stadiona u  Poljudu djelatnici Odsjeka za protueksplozijsku zaštitu pronašli su ukupno 67 različitih vrsta pirotehnike, a nakon toga od navijača je oduzeto još 19 pirotehničkih sredstava.
Prilikom privođenja nad jednim navijačem upotrijebljena su sredstva prisile, a devet navijača (3 Hajduka i 6 Dinama) je zadržano zbog kriminalističkih i prekršajnih obrada.

Za vrijeme i nakon održavanja utakmice zaprimljene su dvije dojave o oštećenjima vozila zagrebačkih reg. oznaka.  


Policijska uprava ovom prilikom želi se zahvaliti navijačima KOJI SU PRATILI UTAKMICU na stadionu na fer i korektnom navijanju za svoje klubove čime su olakšali djelatnicima POLICIJE izvršavanje zadaća osiguranja utakmice.

Stranica