Prevencija ovisnosti: na Braču održana predstava „Nedostajem sama sebi“

  • Slika PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Prevencija/bra%C4%8D%20naslov.jpg
  • Slika
  • Slika
FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Policija nastavlja s aktivnostima vezanih uz edukaciji djece i mladih na temu prevencije ovisnosti i zlouporabe droga.

Naime, aktivnost je provedena u gradu Supetru i općini Bol, kroz predstavu Sinjskog pučkog kazališta, pod nazivom „Nedostajem sama sebi“, te kroz interakciju policijskih  službenika s  djecom. Cilj predstave je ukazati na situacije u pubertetu i adolescenciji kada mladi mogu doći u dodir s drogom, te im ukazati na posljedice kako se ne bi upuštali u rizik eksperimentiranja s istima.

Kao dodatni ciljevi rada policijskih službenika s djecom su isticanje uloge policije u njihovoj zaštiti, nova znanja i  podizanje razine samosvijesti o odgovornosti za vlastitu sigurnost i zdravlje, aktivno mijenjanje  stavova i štetnih životnih navika kao i  usvajanje zdravih stilova života.

Predstavama je u pratnji nastavnika i ravnatelja osnovne i srednje škole  u   Supetru i  Bolu nazočilo ukupno  210 učenika  koji su pokazali interes i zadovoljstvo viđenim.

Predstava je  dio  projektnih aktivnosti na prevenciji ovisnosti koji se provodi s razine Policijske uprave splitsko-dalmatinske koristeći umjetničke i kulturne izražaje kao inovativni model informiranja i slanja preventivnih poruka.  

Stranica