Strani policijski službenici na otoku Hvaru

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Strani policijski službenici/Hvar strani policajci.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Strani turisti su u razgovoru s policajcima naveli kako se u Hrvatskoj osjećaju ugodno i sigurno, a bilo im je izuzetno drago susresti policijske službenike iz različitih zemalja

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Strani policijski službenici su u utorak 16. kolovoza 2022.godine posjetili otok Hvaru, te su zajedno s hrvatskim policajcima obilazili mjesta gdje se najviše okupljaju strani gosti, a sve u sklopu projekta „ Sigurna turistička destinacija“. Strani policijski službenici iz Poljske, Slovačke, Francuske, Njemačke i Koreje, uz pratnju policijskog službenika Ureda načelnika, te policijskih službenika Policijske postaje Hvar, obavljali su poslove informiranja stranih državljana s kojima su se susreli na području Hvara, ali su s njima razgovarali i o dojmovima vezano uz boravak u Hrvatskoj. Domaćin stranim policijskim službenicima bio je načelnik Policijske postaje Hvar Jure Tadić.

Mobilnim preventivnim centrom policije posjetili su gradove Hvar i Stari Grad. Za vrijeme boravka u Gradu Stari Gradu, a gdje se obilježavao Dan grada i blagdan svetog Roka,  susreli se s državnim tajnikom Ministarstva turizma i sporta Tončem Glavinom i gradonačelnikom Starog Grada Antoniom Škarpa, koji su izrazili zadovoljstvo činjenicom što na otoku Hvaru u špici turističke sezone strani gosti mogu susresti policajca iz svoje zemlje i rado su se fotografirali sa stranim policijskim službenicima.

Strani policijski službenici razgovarali su s velikim brojem stranih gostiju koji su iskazali kako se tijekom boravka u Hrvatskoj osjećaju ugodno i sigurno, a drago im je susresti strane policajce. Gosti su bili oduševljeni što su imali priliku susresti policajce iz svojih, ali i drugih zemalja. Također u razgovoru s turistima strani policijski službenici su ih informirali i savjetovali o načinima samozaštitnog ponašanja tijekom godišnjeg odmora i zaštiti imovine posebno za vrijeme boravka na plažama, jer iako je Hrvatska sigurna turistička destinacija, i na odmoru je potrebno voditi računa o osobnim stvarima, dokumentima i imovini.
 
 

Stranica