Donirana tehnička oprema Policijskoj postaji Makarska

Slika PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Prevencija/donacija.JPG

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

U službenim prostorijama PP Makarska danas, 8. ožujka  načelnik Općine  Baška Voda g. Joško Roščić uručio je donaciju  načelniku PP Makarska Geniju Dropuliću. Radi se o donaciji  tehničke opreme i to  računalu, TV ekranu i  pratećoj  opremi.

 Donacija je realizirana sukladno potpisanom sporazumu, a donirana tehnička oprema biti će instalirana u prostorijama  za prijem stranaka, a sve u cilju  poboljšanja informiranja i savjetovanja građana kao i turista.

U predviđenim video projekcijama građanima će se pružati informacije o radu policije, stanju sigurnosti i savjetima  za samozaštito ponašanje.  Prezentirane informacije odnositi će se i na druge prateće službe, te stručne službe gradova i općina s područja PP Makarska  s važnim brojevima telefona za kontakte, te će se selektivno informirati i voditi  ciljane kampanja za poboljšanje sigurnosti u prometu, prevenciji obiteljskog nasilja , prevenciji računalnih prevara,   sigurnosti na moru,  zaštiti od požara  i  drugim negativnim trendovima.
Nadalje, video projekcija sadržavati će osnovne informacije za strane turiste na više svjetskih jezika u kojima će im se  pružiti informacije vezane za siguran boravak u Republici Hrvatskoj, te  savjeti za samozaštito ponašanje  i postupanje u slučaju problema i  informacije o bojevima  telefona za kontakt i traženje pomoći .

Navedena donacija dio je  aktivnosti koje se obavljaju  i na području drugih policijskih postaja, a sve s ciljem naglašavanja važnosti prevencije i  partnerstva u lokalnoj zajednici,  te transparentnosti rada  u odnosu na građane i turiste.     

Stranica