U Podstrani savjetnik za sigurnost informira građane

Slika PU_SD/Pod.jpg
U uredu Druge policijske postaje u Podstrani, svake srijede,  u vremenu od 09:00 do 11:00 sati građani općine Podstrana mogu razgovarati sa specijaliziranim policijskim službenikom za prevenciju – savjetnikom za sigurnost iz Odjela prevencije Policijske uprave splitsko-dalmatinske.
U protekla dva tjedna građani su pokazali interes i u razgovoru s policijskim službenikom iskazali zadovoljstvo jer im je i na ovaj način povećana dostupnost policije i mogućnost razgovora s policijskim službenikom.
Građani su se uglavnom informirali o općenitim temama vezanim uz rad policije, ali zanimale su ih teme vezane uz prevenciju osobne sigurnosti i sigurnosti imovine, samozaštitom ponašanju i  rizičnim ponašanjima djece. Jedan dio upita i prijava  odnosio se na komunalnu problematiku te problematiku iz nadležnosti drugih institucija.  Najučestaliji problemi koje su građani uočili i o čemu su razgovarali s policajcem su neodgovorno ponašanje pojedinaca u smislu nepravilnog držanja životinja, nelegalnom odlaganju otpada kao i  problem prometa u mirovanju na prometnicama
Možemo reći, obzirom da je ovaj projekt na svom početku, da je odaziv građana izuzetno dobar, te ćemo obzirom na interes, nastaviti sve srijede s ovom praksom i dolaskom specijaliziranog policijskog službenika u urede u Podstrani.
Napominjemo kako navedene urede svakodnevno koriste i policijski službenici Druge policijske postaje Split za obavljanje određenih policijskih poslova.
 

Stranica