Projekt „Sigurna turistička sezona“ - načelnik Policijske uprave Dražen Vitez primio strane policijske službenike

  • Slika PU_SD/tours%2003072020.jpg
  • Slika
  • Slika
Projekt “Sigurna turistička sezona“, na području PU splitsko-dalmatinske,  kontinuirano se provodi od 2006. godine. U sklopu ovog projekta strani policijski službenici tijekom ljeta borave na području  PU splitsko-dalmatinske i obavljaju službu zajedno s hrvatskim policijskim službenicima. Prošle godine na području ove PU  tijekom turističke sezone ukupno je boravilo 96 policijskih službenika i službenica iz 21 zemlje.
 
S obzirom na izbijanje pandemije COVID-19 početkom 2020. godine te očekivano smanjenje dolazaka stranih gostiju u Republiku Hrvatsku, u projektu Sigurna turistička sezona ove godine očekuje se sudjelovanje 34 stranih policijskih službenika, čime bi broj ukupno angažiranih policijskih službenika u Projektu bio ukupno 839 od početka provedbe 2006. godine.
                  
Danas je u PU splitsko-dalmatinskoj načelnik Dražen Vitez primio pet stranih policijskih službenika i to iz Poljske, Slovačke i BIH-a te im zaželio dobrodošlicu. Prilikom ovog službenog prijema, upoznao ih je s relevantnim podacima o Splitsko-dalmatinskoj županiji i radom policije.
  
Strani policijski službenici službu će obavljati na području Policijske postaje Makarska i Policijske postaje Trogir. Također će zajedno s Mobilnim preventivnim centrom policije obilaziti područje ove Policijske uprave kako bi bili vidljivi i dostupni državljanima njihovih država koji ovdje borave.
 
Strani policijski službenici službu će, kao i prijašnjih godina, obavljati u službenoj policijskoj odori države iz koje dolaze, bez naoružanja, u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim policijskim službenicima. Za vrijeme boravka na našem području biti će stalno dostupni stranim turistima bez obzira na kojem području će biti angažirani.
 
Njihova uloga je ostvarivanje što bolje komunikacije između hrvatske policije i stranih državljana, s ciljem ugodnijeg boravka i postizanja većeg osjećaja sigurnosti stranih gostiju. 
 
Načelnik Policijske uprave zaželio im je ugodan boravak i uspješan rad i pri tome naglasio kako vjeruje da će imati priliku naučiti nešto novo i ponijeti vrijedna iskustva iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Stranica